2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi szolárprogramot indítanak New Yorkban

Különleges közösségi szolárprogram indult New Yorkban. A projekt  teljes közösségeket lát el megújuló energiával és juttat el a közműszámlákban garantált megtakarításokhoz. 

Brockport és Lima két falu New York állam területén, amelyek új közösségi szolárprogramot indítottak kimaradásos opcióval. 

A projektet a Joule Community Power fejlesztette, és hasonlít a hagyományos közösségi szolárkísérlethez, de van benne egy csavar.

Egy hagyományos belépéses opcióval bíró programmal ellentétben

a háztulajdonosok automatikusan a program résztvevőivé válnak anélkül, hogy bármilyen hitel vagy terhelés kerülne a szolgáltatótól érkező havi villanyszámlájuk egyenlegére.

Fotó: Shutterstock

Ráadásul azoknak a háztulajdonosoknak, akik részt akarnak venni, nem kell részt venniük az egyszerűsített hitelképességi bírálaton, szerződést aláírni a kiosztásra kerülő termelésről vagy külön fizetniük a napelemek hiteléért.

A kívülmaradásos (opt-out) közösségi szolárprogram az induláskor 3800-nál több háztartást fog magában foglalni; ezek a háztartások a program részesei lesznek legalább 25 éven keresztül.

„Az egyesített közösségi döntés egy olyan cél, amelynek érdekében Lima falu már négy éve dolgozik folyamatosan” – mondta Lima polgármestere, John Wadach. „A Joule és helyi partnere, a Roctricity által nyújtott támogatásnak és a szakértelmüknek köszönhetően izgatottan várjuk, hogy lakóinkhoz eljuttathassuk a megújuló energiát a költségmegtakarításokkal együtt” – tette hozzá. 

Neked ajánljuk
Ledolgozta első napját a világ leendő legnagyobb tengeri szélerőműve Hosszú idő után újra tartósan csökkenni látszik a napelem ára New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam