2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

11 ezer család számára biztosíthat tiszta energiát a Nógrád megyei napelempark

A Greentechnic Hungary Kft. átadta a 20 megawatt teljesítményű, Mátraverebély és Bátonyterenye között kiépített napelemparkot, amely mintegy 11 ezer család villamosenergia ellátását biztosítja majd legalább 25 éven keresztül.

Kiss Ernő, a Greentechnic Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: negyven darab 500 kilowattos napelemes kiserőművet építettek meg az 50 hektáros területen 8 milliárd forintos beruházással. A beruházó a Heliosys Hungary csoport volt, amely az utóbbi két évben 27 milliárd forint értékben valósított meg napelemes beruházásokat Magyarországon.

Kiss Ernő, aki egyben a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke is, szólt arról, hogy a beruházás négy új munkahelyet teremt az üzemeltetésben, karbantartásban. Kitért rá, hogy az alacsony aranykorona értékű földterület legeltetésre szolgált, ami a beruházás megvalósulását követően is fennmarad: a növényzet karbantartását, nyírását továbbra is birkák legeltetésével oldják meg.

Fotó: Shutterstock

Elmondta,

ez a Heliosys Hungary 117. erőműve az országban, a szlovák befektetői csoport további 20 erőmű megépítését indította el.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye és Nagy Attila, Mátraverebély polgármestere is üdvözölte, hogy környezetkímélő beruházás valósult meg a térségben.

Nagy-Majdon József hozzátette: a 11 ezer család azt jelenti, hogy a teljes bátonyterenyei járás háztartásai innen kapják majd az energiát.

Neked ajánljuk
Nyilvános a nagy lakossági napelemes pályázat tervezete, két hétig bárki véleményezheti Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam