2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nehéz versenyezni a kínai napelemekkel

Az Amerikai Egyesült Államokban is megnőtt a megújuló energia iránti igény. Az országban előállított napelemek árban ugyan nem,  minőségben azonban felvehetik a harcot a kínai gyártmányokkal szemben. 

A Mission Solar Energy vállalat azon kevesek egyike, amely napelemeket gyárt az Egyesült Államokban. Paul Mutchler, a texasi vállalat egyik igazgatója elmondta, hogy a cég képtelen versenyezni a kínai árakkal, ezért minőségben kell jobbnak lennie.

„Biztosítanunk kell, hogy minden, amit itt csinálunk, magasabb színvonalú, mint más vállalatok termékei.”

– szögezte le Paul Mutchler.

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Államok hosszú távú tervei között szerepel, hogy a fosszilis tüzelőanyagokról átálljon olyan tisztább, megújuló energiaforrásokra, mint a nap és a szél. Így nem csoda, hogy a vállalat számára fontos, hogy napelemei magas színvonalúak legyenek.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) beszámolója szerint a világ összes napelemének kétharmada Kínában készül.

Neked ajánljuk
Olyan, mintha Kína egyszerre két irányba indult volna el az energiaátmenet útján Tudta, hogy Kína lett a megújuló energiaforrások Szaúd-Arábiája? Vadkamerán rögzítették a legritkább nagymacskát, az amuri leopárdot (videóval) Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam