2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Iparági szereplők összefogása az európai napelemiparért

Az EIT InnoEnergy és a SolarPower Europe kezdeményezésére megszületett az európai napenergia-összefogás, azaz a European Solar Initiative (ESI). Az EIT InnoEnergy magyarországi irodája felkészülten várja a fejleményeket.

Az ESI célja az erős európai napelemipar megteremtése az értéklánc valamennyi szintjén, a nyersanyagok előállításától az újrahasznosításig, hogy biztosítva legyen a következő évtizedre jósolt évi 20 GW többlet energiaszükséglet, és hogy a kezdeményezéstől várható 40 milliárd eurós GDP-növekedés, valamint a 400 ezer új munkahely is valósággá válhasson – írta meg a technokrata.hu.

„Az alacsony bekerülési költség, az európai technológiai fejlesztések sikere, valamint az ágazatba történő befektetések megtérülése láttán elérkezett az idő az európai napenergia-ipar újjászületésére”

– hangsúlyozta az ESI elindítása kapcsán Diego Pavia, az EIT InnoEnergy vezérigazgatója.

Az ESI célja az erős európai napelemipar megteremtése az értéklánc valamennyi szintjén Fotó: Shutterstock.com

Az összefogás másik kezdeményezője, Walburga Hemetsberger, a SolarPower Europe vezérigazgatója szerint az EU-ban általános az egyetértés abban, hogy

az európai energiarendszer jövőjét a megújuló erőforrások jelentik, a zöldenergia gyors térhódítása pedig az iparági szereplők kölcsönös és szükséges együttműködésére alapozható.

A most bejelentett európai összefogás minden magyarországi, napenergiában érdekelt vállalkozás számára lehetőségeket jelent majd az EIT InnoEnergy hazai irodája szerint.

Neked ajánljuk
Kína a valóságban próbálja tesztelni, mennyi kisméretű naperőmű kell a rendszerbe Együttműködés a Balaton vízminőségéért, a tó jövőjéért Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen
Tovább a forrásra: technokrata.hu
Vissza
Hírfolyam