2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Roszatom beszáll az akkumulátorgyártásba is?

Az orosz gazdaság legerősebb lába jelenleg a gázexport, de ha nem akar hamarosan lesántulni, akkor Oroszországnak is fel kell készülnie arra, mire támaszkodik majd a földgáz leáldozása után.

Oroszország a nemzetközi energiaszektorban elfoglalt pozícióját igyekszik is átmenekíteni a fosszilis energiahordozók utáni időkre, ennek az előre menekülési folyamatnak a legfontosabb szereplője pedig az orosz atomreaktor-export piacvezetője, a paksi bővítésért is felelős állami tulajdonú nukleáris energiavállalat, a Roszatom lehet.

Meglepetésként hathat, hogy a nukleárisenergia-termelés infrastruktúrájának exportja mellett az orosz ipar az elektromos autók világa felé is nyitni óhajt, pedig ezt jelezheti előre, hogy a Roszatom máris bevásárolt a dél-koreai Enertechbe. Pontosabban a vállalatóriás Renera nevű leányvállalata vette meg az Enertech International 49 százalékát – adta hírül a Totalcar.

A nukleáris energia pionírjainak emlékműve Obnyinszkban Fotó: PhotoChur/Shutterstock.com.

Az üzlet része volt egy megállapodás is, melynek értelmében két ütemben, 2030-ig bezárólag egy évi 2 GWh kapacitású akkumulátorgyár épül majd Oroszországban.

Neked ajánljuk
Óvatosan állt neki a Ford, de most felgyorsítják az elektromos pick-up gyártását Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam