2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejlesztik a földgázszállító rendszert

A szerb–magyar beszállítási kapacitás bővítésére összesen négymilliárd forintot különít el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A beruházás az ellátásbiztonságot szolgálja, és a MEKH az aukciós felárbevételekből fogja finanszírozni.

„A hivatal a földgázszállító számára jóváhagyott díjak felett a 2020-ban beszedett aukciós felárbevételekből 2,5 milliárd forintot fordít a szerb–magyar földgázbeszállítási kapacitás fejlesztésére” – idézte a vg.hu a MEKH elnöke, Horváth Péter János szavait.

Az előző évben meghatározott összeggel együtt így közel négymilliárd forint használható fel erre a célra.

A szerb–magyar beszállítási kapacitás bővítésére összesen négymilliárd forintot különít el a MEKH Fotó: shutterstock.com

Horváth Péter János arról is tájékoztatott, hogy az elkülönített földgázszállítási aukciós felárszámlán 2020-ban 5,2 milliárd forintot írtak jóvá.

Ebből a MEKH 2,5 milliárdot költ
a szerb–magyar beszállítási kapacitás fejlesztésére, a maradék 2,5 milliárd forintot a földgázszállítási rendszerhasználati díjak csökkentésére használja fel.

Az európai uniós tagországok között nincs egyetértés a természetes földgáz, azaz
a leginkább tiszta szénhidrogén” megítélésében.

Neked ajánljuk
Ledolgozta első napját a világ leendő legnagyobb tengeri szélerőműve Ellátásbiztonság: közzétette a MEKH a kockázati készültségi tervet Pécs folyamatosan fejleszti a város és környéke víziközmű-rendszerét Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam