2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejlesztik a földgázszállító rendszert

A szerb–magyar beszállítási kapacitás bővítésére összesen négymilliárd forintot különít el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A beruházás az ellátásbiztonságot szolgálja, és a MEKH az aukciós felárbevételekből fogja finanszírozni.

„A hivatal a földgázszállító számára jóváhagyott díjak felett a 2020-ban beszedett aukciós felárbevételekből 2,5 milliárd forintot fordít a szerb–magyar földgázbeszállítási kapacitás fejlesztésére” – idézte a vg.hu a MEKH elnöke, Horváth Péter János szavait.

Az előző évben meghatározott összeggel együtt így közel négymilliárd forint használható fel erre a célra.

A szerb–magyar beszállítási kapacitás bővítésére összesen négymilliárd forintot különít el a MEKH Fotó: shutterstock.com

Horváth Péter János arról is tájékoztatott, hogy az elkülönített földgázszállítási aukciós felárszámlán 2020-ban 5,2 milliárd forintot írtak jóvá.

Ebből a MEKH 2,5 milliárdot költ
a szerb–magyar beszállítási kapacitás fejlesztésére, a maradék 2,5 milliárd forintot a földgázszállítási rendszerhasználati díjak csökkentésére használja fel.

Az európai uniós tagországok között nincs egyetértés a természetes földgáz, azaz
a leginkább tiszta szénhidrogén” megítélésében.

Neked ajánljuk
Tényleg csak években mérhető a gázfűtés jövője? Felfüggesztik az alaszkai vadrezervátumra korábban kiadott olajkitermelési szerződéseket Hamarosan négy új szakasszal is bővülhet az EuroVelo-hálózat Budapesten Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam