2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Május 10-én 12 óráig igényelhető a lakossági energiahatékonysági hitel

Kevesebb mint egy hetük maradt nullaszázalékos kamatozású lakossági energiahatékonysági hitelt igényelni az arra jogosult érdeklődőknek, adta hírül a Magyar Fejlesztési Bank az MTI-hez eljuttatott május 4-i, keddi közleményében. Most a budapestiek és a Pest megyeiek élhetnek a lehetőséggel.

A bank tájékoztatása szerint a kamatmentes kölcsönre Budapesten és Pest megyében élő magánszemélyek jogosultak, és ingatlanuk energetikai korszerűsítésére fordíthatják az 500 ezer és 5 millió forint közötti összeget.

Az energetikai korszerűsítés lehet hőszigetelés, a fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítése, napkollektoros, napelemes vagy hőszivattyús rendszerek telepítése.

A lakossági energiahatékonysági hitel 10 százalékos önerővel, nullaszázalékos kamattal, 20 éves futamidőre igényelhető. Nem kapcsolódnak hozzá olyan járulékos költségek, mint a kezelési költség vagy az előtörlesztési díj.

A hitelkeret kimerülése miatt kevesebb mint egy hetük maradt az arra jogosultaknak, ugyanis legkésőbb május 10-én 12:00 óráig nyújthatnak be hitelkérelmet

– áll a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közleményében.

Modern ökolakóház napelemekkel, napkollektorokkal és energiatakarékos fűtő-hűtő rendszerrel Telkiben Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A program részleteiről a kormány pályázatokat ismertető oldalán és az MFB honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A hitelkérelmet online, az MFB online hitelkérelmi rendszerén (OHR) keresztül lehet benyújtani, személyes segítséget az országszerte elérhető MFB Pontok nyújtanak a kérelmezőknek.

A lakossági energiahatékonysági hitelprogram segítségével megvalósult beruházásoknak köszönhetően jelentősen csökkent az üvegházgázok kibocsátása,

a becsült éves csökkenés 2021 áprilisáig összesen több mint 60 ezer tonna szén-dioxid-egyenérték volt.

A korábban a teljes országot lefedő programon keresztül az MFB több mint 25 ezer családnak nyújtott segítséget háztartási energetikai beruházások megvalósításában – közölte az MTI a banktól kapott információk alapján.

Neked ajánljuk
Fontos, hogy szigeteljük az épületeket Országos naperőműboom várható Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam