2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három intézmény a fenntarthatóságért és a fiatalokért Baranyában

Megállapodást kötött a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a Pécsi Tudományegyetem és a Baranya Megyei Önkormányzat arról, hogy a jövőben közösen dolgoznak a fenntartható energiagazdálkodásért Baranya megyében, és közös akciókkal vesznek részt a fiatalok szemléletformálásában is.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az együttműködés keretében a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karai tudományos centrumként vállalnak szerepet a térség fenntarthatóságának fejlesztésében és a kutatási programok koordinációjában, míg a Baranya Megyei Önkormányzat intézményei felújítása során környezetbarát beruházásokat fog megvalósítani.

Városkép Pécsről, Baranya megye székhelyéről, a TV-toronnyal a horizonton Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

A MEKH mindehhez az energia- és környezettudatosság erősítésével, valamint a fenntartható, biztonságos energiapolitika megteremtése érdekében végzett munkával fog hozzájárulni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam