2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Piacra dobná északi-tengeri olajmezőit a Mol

A Bloomberg értesülései szerint északi-tengeri mezőinek értékesítésére készül a Mol, a magyar olajtársaság a Rothschild bankházat bízta meg a becslések szerint félmilliárd dollárt érő szénhidrogénmezők eladásával – számolt be róla a vg.hu. A Mol egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

„A Catcher mellett a Scolty & Crathes és a Scott mezők lehetnek érintettek a tranzakcióban, ezek tavaly 18 ezer hordó olajegyenértékes kihozatalt jelentettek a társaságnak, eladásuk pedig mintegy 14 százalékkal csökkentené az upstream termelést, persze amennyiben ezúttal sikerül értékesítenie az eszközöket"– idézte a vg.hu Bosnyák Zsoltot, az Equilor senior elemzőjét az üggyel kapcsolatban.

A Mol nem először próbál szabadulni tengeri eszközeitől, de eddig nem járt sikerrel. Az Erste Befektetési Zrt. kommentárja szerint azonban most fordulhat a társaság szerencséje.

A Mol logója egy budapesti töltőállomáson Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

„A mezők már régiek, a termelés csökkenni fog. Az első negyedévben már csak 14,5 ezer hordóegyenértékes volt az északi-tengeri mezők kihozatala” – emelte ki a vg.hu cikke szerint a bankház elemzője. Az üzlet várhatóan nem fogja érinti a Mol norvég kutatási blokkjait, fűzte még hozzá a szakértő.

Neked ajánljuk
Az újautó-piac zsugorodott, a tisztán elektromos autók értékesítése kilőtt Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam