2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Piacra dobná északi-tengeri olajmezőit a Mol

A Bloomberg értesülései szerint északi-tengeri mezőinek értékesítésére készül a Mol, a magyar olajtársaság a Rothschild bankházat bízta meg a becslések szerint félmilliárd dollárt érő szénhidrogénmezők eladásával – számolt be róla a vg.hu. A Mol egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

„A Catcher mellett a Scolty & Crathes és a Scott mezők lehetnek érintettek a tranzakcióban, ezek tavaly 18 ezer hordó olajegyenértékes kihozatalt jelentettek a társaságnak, eladásuk pedig mintegy 14 százalékkal csökkentené az upstream termelést, persze amennyiben ezúttal sikerül értékesítenie az eszközöket"– idézte a vg.hu Bosnyák Zsoltot, az Equilor senior elemzőjét az üggyel kapcsolatban.

A Mol nem először próbál szabadulni tengeri eszközeitől, de eddig nem járt sikerrel. Az Erste Befektetési Zrt. kommentárja szerint azonban most fordulhat a társaság szerencséje.

A Mol logója egy budapesti töltőállomáson Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

„A mezők már régiek, a termelés csökkenni fog. Az első negyedévben már csak 14,5 ezer hordóegyenértékes volt az északi-tengeri mezők kihozatala” – emelte ki a vg.hu cikke szerint a bankház elemzője. Az üzlet várhatóan nem fogja érinti a Mol norvég kutatási blokkjait, fűzte még hozzá a szakértő.

Neked ajánljuk
Nem állnak le a britek: folytatják az Északi-tengeren az olajkutatást Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam