2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pótalkatrész érkezett Paksra

A Roszatom atomholdig egyik tagja, a CKBM, azaz a Központi Gépgyártó Tervező Iroda rendszeresen szállít alkatrészeket a karbantartáshoz, ezúttal vezetőkereket biztosított a Paksi Atomerőmű fő keringtetőszivattyújához, amely a hűtőközeg áramlásáért felelős – számolt be róla a vg.hu.

A fő keringtetőszivattyúk folyamatosan biztosítják a hűtőközeg, a speciálisan kezelt víz intenzív áramlását a primer körben – magyarázza a vg.hu által ismertetett közlemény –, a vezetőkerék pedig a hűtőközeg áramlásának elosztására szolgál.

Az 1945-ben alapított, Szosznovij Bor városában működő CKBM a fejlesztője és a gyártója az összes VVER-reaktorral szerelt atomerőművi blokk fő keringtetőszivattyúinak,

Pakson pedig négy VVER-440-es nyomott vizes reaktor működik jelenleg.

Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én Fotó: MTI/Sóki Tamás

A vállalat más speciális szivattyúkat is tervez és gyárt atomerőműveknek, emellett radioaktív anyagokat mozgató, távirányítással működtethető berendezéseket is készít.

Neked ajánljuk
Földgáztüzelésű erőművekre szükség lesz az időjárásfüggő megújulók rendszerbe illesztéséhez Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket A megújuló energia felé fordul az IKEA Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam