2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra

Az eddig főként versenyolajairól és a MotoGP-ből ismert Repsol még a közeljövőben zöldenergiás nagyhatalommá válhat az Amerikai Egyesült Államokban a napi.hu cikke szerint, legalábbis ebbe az irányba mutat a cég zöldenergia-piaci belépője, amelyet egy hatalmas vásárlással tett igazán hangsúlyossá.

A Repsol már több mint 20 éve van jelen az USA-ban, de eddig olaj- és gázellátási eszközeiről és termékeiről (például kenőanyagairól) volt ismert Pennsylvaniában, Alaszkában, Texas államban és a Mexikói-öböl térségében.

A napi.hu a PV Magazine cikke alapján most arról adott hírt, hogy a Repsol bevásásárolt az amerikai zöldenergia-piacon, méghozzá a chicagói központtal működő Hecate Energy 40 százalékát vette meg.

A MotoGP-ben versenyző spanyol Alex Marquez, a Repsol Honda csapat tagja a Katalán Nagydíj szabadedzésén a montmelói pályán 2020-ban – A Repsol a MotoGP után a megújulóenergia-piacon is versenybe száll Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

A Hecate Energy egy megújuló energiával foglalkozó projektfejlesztő és -építő cég több mint 40 gigawatt zöldenergiás kapacitással a portfóliójában, ebből 16,8 gigawatt a napelemes projekt.

A céghez köthető a több mint 12 milliárd dollár értékű Hecate Grid projekt is, amely egy 4,3 gigawatt kapacitású energiatároló akkumulátorplatform létrehozását célozza.

Ez csak az első lépés a spanyol vállalat részéről az amerikai megújulóenergia-piacon, ugyanis a szerződés szerint a tranzakció lezárása után három évvel a Repsol megveheti a Hecate Energy további részvényeit is – hangsúlyozza a napi.hu.

Neked ajánljuk
Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket Földgáztüzelésű erőművekre szükség lesz az időjárásfüggő megújulók rendszerbe illesztéséhez A megújuló energia felé fordul az IKEA Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam