2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a Repsol az amerikai megújulóenergia-piacra

Az eddig főként versenyolajairól és a MotoGP-ből ismert Repsol még a közeljövőben zöldenergiás nagyhatalommá válhat az Amerikai Egyesült Államokban a napi.hu cikke szerint, legalábbis ebbe az irányba mutat a cég zöldenergia-piaci belépője, amelyet egy hatalmas vásárlással tett igazán hangsúlyossá.

A Repsol már több mint 20 éve van jelen az USA-ban, de eddig olaj- és gázellátási eszközeiről és termékeiről (például kenőanyagairól) volt ismert Pennsylvaniában, Alaszkában, Texas államban és a Mexikói-öböl térségében.

A napi.hu a PV Magazine cikke alapján most arról adott hírt, hogy a Repsol bevásásárolt az amerikai zöldenergia-piacon, méghozzá a chicagói központtal működő Hecate Energy 40 százalékát vette meg.

A MotoGP-ben versenyző spanyol Alex Marquez, a Repsol Honda csapat tagja a Katalán Nagydíj szabadedzésén a montmelói pályán 2020-ban – A Repsol a MotoGP után a megújulóenergia-piacon is versenybe száll Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

A Hecate Energy egy megújuló energiával foglalkozó projektfejlesztő és -építő cég több mint 40 gigawatt zöldenergiás kapacitással a portfóliójában, ebből 16,8 gigawatt a napelemes projekt.

A céghez köthető a több mint 12 milliárd dollár értékű Hecate Grid projekt is, amely egy 4,3 gigawatt kapacitású energiatároló akkumulátorplatform létrehozását célozza.

Ez csak az első lépés a spanyol vállalat részéről az amerikai megújulóenergia-piacon, ugyanis a szerződés szerint a tranzakció lezárása után három évvel a Repsol megveheti a Hecate Energy további részvényeit is – hangsúlyozza a napi.hu.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam