2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem állnak le a britek: folytatják az Északi-tengeren az olajkutatást

Bár az Egyesült Királyság megrendelésére készült a Nemzetközi Energiaügynökség nettó zéró jelentése, amely nemrég alaposan felforgatta az energiaátmenet ütemezéséről alkotott globális elképzeléseket, mégis pont a britek volnának azok, akik nem szeretnék visszafogni fosszilis beruházásaikat?

Nem állítja le az északi-tengeri olaj- és gázkutatásokat az Egyesült Királyság a klímacélok elérése érdekében – tudta meg a Reuters az üzleti, energiaügyi és ipari stratégiáért felelős kormányhivataltól a vg.hu híradása szerint.

Az északi-tengeri földgázkitermelés nem új keletű, a Nagy-Britannia felségvizein brit, francia és norvég közös vállalkozásban kezelt Frigg gázmezőn reményt keltő mennyiségű földgázt hoztak felszínre már 1978-ban Fotó: MTI/CP

A Nemzetközi Energiaügynökség (IAE) nemrég tette közzé első nettó zéró jelentését, amely szerint a globális klímavédelmi célok elérése érdekében azonnali fosszilisberuházás-stopra lenne szükség. A hírügynökség ennek apropóján érdeklődött a britek álláspontjáról. A jelentést ugyanis éppen ők rendelték meg az IEA-tól.

A COP26-ot, az ENSZ konferenciáját a klímaváltozásról a skóciai Glasgow-ban rendezik meg 2021 novemberében, az Egyesült Királyság elnöklésével.

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Búcsút mond a gázkazánoknak Hollandia Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam