2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

6 milliárd forintos geotermiapályázat az ITM-től

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatot hirdetett a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek támogatására. A benyújtás szakaszosan történik, pályázni a kiírás megjelenésének időpontjától a keret kimerülésig, de legkésőbb 2023. december 31. napjáig lehet.

„A földhő az egyik legkevésbé kihasznált energiaforrásunk, amelynek hasznosítása elengedhetetlen fontosságú a kormány által vállalt 2050-es klímasemlegességi célok eléréséhez” – idézi a napi.hu Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár szavait.

Geotermikus hőtermelő projektekre írt ki pályázatot 6 milliárd forintos keretösszegben az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Pályázni a kiírás időpontjától a keret kimerülésig, de legkésőbb 2023. december 31-ig lehet. 

Geotermikusenergia-ellátó központ a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben 2015 novemberében Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A kiírás a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek magas költségigényű szakaszához, a termelő és visszasajtoló kútrendszer megvalósításához biztosít forrást. Az igényelhető támogatás összege minimum százmillió, maximum kétmilliárd forint – részletezi a napi.hu.

A pályázatot érintő részletes információk a lebonyolítást végző Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat honlapján találhatók.

Neked ajánljuk
Tényleg csak években mérhető a gázfűtés jövője? Hidrogén az energiapolitikában és a gazdaságfejlesztésben Imádják az elektromos autókat a magyarok Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam