2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szociális alapon járó megújuló energia és a járműpark zöldítése Görögországban

A görög kormány százmillió eurós támogatást biztosít naperőművek telepítésére, amelyek kizárólag rászoruló háztartásoknak termelnek majd ingyenáramot. 30 ezer háztartáson terveznek így segíteni összesen 120 megawattos teljesítményű napelemes rendszer munkába állításával.

Az athéni kormány környezetvédelmi és energiaügyi minisztere, Kostas Skrekas jelentette be a fenti, 120 megawattos teljesítményre képes napelemes rendszer munkába állításáról szóló intézkedést, amelyről a Balkan Green Energy News tiszta energiás szakportál számolt be. A forrás elosztása az önkormányzatokkal és régiókkal való együttműködésben történik majd.

Athén sokat költ a helyreállítási alapból megújuló energetikai beruházásokra és a tiszta közlekedés támogatására Fotó: Norbert Oriskó képe a Pixabayen

A napi.hu értesülései szerint a helyreállítási alapból biztosított pénzügyi keretből nyújtanak így valós rezsitámogatást Görögországban 30 ezer háztartásnak.

Skrekas egy interjúban azt is elárulta, hogy Athén az európai uniós helyreállítási alapból 40 millió euróval a taxisokat fogja támogatni, hogy 2000 taxit elektromos járművekre cseréljenek le. A taxitulajdonosok 22 500 eurót kapnak e célra egyénenként.

Neked ajánljuk
Az osztrák főváros felpörgeti a napenergiás fejlesztéseket Bécs leszámol a földgázzal A „csodaanyag” forradalmasíthatja a napenergiát Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam