2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Marad a szaldós elszámolás a támogatott napelemek esetén

Még június 30-án, szerda este adott róla villámgyorsan hírt a villanyautosok.hu, hogy az akkor ropogósan, frissen megjelent Magyar Közlöny szerint egy kormányrendelettel hatályon kívül helyezték a szaldóelszámolást váltó bruttó elszámolás másnapi, azaz július 1-jével történő bevezetését.

Az otthonfelújítási támogatás tavaly őszi bejelentésekor az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy a vissza nem térítendő támogatásból telepített napelemes rendszerekre már a bruttó elszámolás szabályai fognak vonatkozni. A támogatási program januári indulásakor azonban mégsem volt biztosítva a szükséges szabályozási környezet, így az újfajta elszámolás hatálybalépését
július 1-jéig elhalasztották. 

A június 30-án este, a határidő lejárta előtt 3 órával közzétett Magyar Közlönyben megjelent 377/2021. (VI. 30.) kormányrendelet viszont váratlanul hatályon kívül helyezte a bruttó elszámolás másnapi bevezetését is.

A képen pont egy szigetüzemű napelemrendszer látható, amely az elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává alakítja, a fel nem használt áramot pedig akkumulátorokban tárolja. Olyan helyeken alkalmazzák, ahol nincs elektromos közműhálózat, tehát esetében az elszámlásnak sincs jelentősége Fotó: MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

Az otthonfelújítási támogatást igénybe vevőkre tehát továbbra is a szaldóelszámolás szabályai fognak vonatkozni – írja a villanyautósok.hu. Legalábbis egyelőre nem tudni, hogy mikortól fog változni a támogatott beruházásokra vonatkozó elszámolás. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam