2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem éri kár a háztartási naperőművet üzemeltetőket

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felügyelete mellett egyezett meg a kisméretű háztartási naperőművesek zökkenőmentes elszámolási módjáról az MVM Next és az E.ON. Az MVM szolgáltatói javaslata papíron most korrekt feltételeket tartalmaz, és a MEKH ellenőrizni fogja a gyakorlati megvalósulást is.

2021. szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szolgáltatja a korábbi Elmű-Émász ügyfelek számára az áramot – közölte honlapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). 

Az MVM Next, az E.ON Hungária-csoport és a MEKH közös tájékoztatása szerint a napelemes ügyfeleket sem éri hátrány a szolgáltatóváltással.

Minden érintett ügyfél az Elmű-Émásztól kap majd végszámlát, amely az éves házi naperőműves szaldóelszámolás megszokott rendjében is változást jelent – részletezi a megállapodást a napi.hu.

Napelemek a lakóházak tetején a Zala megyei Nagypáliban 2018. május 9-én Fotó: MTI Fotó/Varga György

Azon napelemes ügyfelek esetében, akiket a rendkívüli elszámolás kedvezőtlenül érintene pénzügyileg, az MVM Next az éves elszámolás idején a rendszerhasználati díjak kiszámításánál az Elmű-Émász elszámolásának eredményét is figyelembe veszi majd, így a szolgáltatóváltás számukra sem jár majd hátrányos következményekkel.

A megoldásról az érintetteket az MVM Next tájékoztatni fogja.

A MEKH megállapította, hogy a megoldás korrekt feltételeket teremt, és a javaslat a hatályos jogszabályoknak is megfelel.

Az energiahivatal továbbra is nyomon követi a szolgáltatóváltás folyamatát, egyúttal jelezte, hogy a háztartási naperőművek esetében a szaldóelszámolás 2023. december 31-ig érvényben marad. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam