2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág

Európában Magyarország rendelkezik a második legnagyobb akkumulátorgyártó kapacitással Németország után, derült ki a szeptember legvégén megtartott Magyar Akkumulátor Nap című nemzetközi konferencia kapcsán az Innovációs és Technológiai Minisztérium MTI-hez eljuttatott sajtóközleményéből.

Az akkumulátor-iparág fejlesztésére a kormány cselekvési tervet dolgozott ki, amely hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország 2050-re elérje a klímasemlegességi célját – jelentette be Kaderják Péter, az innovációs és technológiai miniszter főtanácsadója a konferencia megnyitóján, Budapesten.

A magyar akkumulátor-iparág gyorsan növekszik, a hazai ipar egyik kitörési pontját jelenti 

– húzta alá Kaderják.

A konferencián szakpolitikai döntéshozók, ipari szereplők, illetve tudományos intézetek képviselői plenáris előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében járták körül a cselekvési terv lehetőségeit: a szabályozást, az innovációt, a beszállítói pozíciókat és a járműgyártási átálláshoz kapcsolódó kérdéseket.

Steiner Attila a V4-ek, valamint Románia és Bulgária klímavédelemről folytatott egyeztetésén, Budapesten, 2021. szeptember 7-én Fotó: MTI/Kovács Tamás

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az eseményen beszélt arról, hogy bár a zöldátmenet óriási kihívás Magyarország számára, ugyanakkor új munkahelyeket jelent, hozzáadott értéket teremt, és összességében profitábilis lesz a magyar gazdaság számára.

Az átmenet sikeres végigvitelében kulcsszerepet játszik majd
az akkumulátor-iparág, melynek fejlesztésére szakmai szervezet is alakult. A Magyar Akkumulátor Szövetség Steiner kijelentése szerint számíthat a magyar kormányzat együttműködésére és segítségére.

A minisztérium elsődleges célja az, hogy a Magyarországon gyártott termékek mellett egyre meghatározóbbá váljanak az itt fejlesztett és gyártott termékek – hangsúlyozta Steiner Attila.

Neked ajánljuk
Apró példa a körkörös gondolkodásra a Budapesti Állatkertből Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam