2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

További hiánypótlás Paks II. engedélyezési eljárásában

Az Országos Atomenergia Hivatal közleményben tudatta 2021 szeptemberének utolsó napján, hogy a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérésére indított létesítési engedélyezési eljárás során egyelőre nem adja meg az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó engedélyt, helyette további hiánypótlást rendel el.

A közlemény szerint az engedélyezési eljárás legfőbb célja annak igazolása, hogy a létesítendő nukleáris blokkok megfelelnek a hazai legmagasabb szintű nukleáris biztonsági követelményeknek.

A benyújtott dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos – jegyezte meg a hivatal –, de hogy meg tudjanak győződni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség.

A Paksi Atomerőmű Fotó: MTI/Kiss Dániel

Az Országos Atomenergia Hivatal nemzetközi és hazai szakértőket is bevont az engedélyezési eljárásba, és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség létesítési engedélyezési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójából származó ajánlásokat is figyelembe vette.

Az új atomerőművi blokkok létesítésének hatósági felügyeletével kapcsolatban ide kattintva érhető el bővebb információ.

Neked ajánljuk
Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét Kihívásokkal teli jövőt jósol hazánknak a KSH 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be a németek Műholdas internettel akar segíteni Elon Musk a vadonban (videóval)
Tovább a forrásra: haea.gov.hu
Vissza
Hírfolyam