2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

További hiánypótlás Paks II. engedélyezési eljárásában

Az Országos Atomenergia Hivatal közleményben tudatta 2021 szeptemberének utolsó napján, hogy a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérésére indított létesítési engedélyezési eljárás során egyelőre nem adja meg az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó engedélyt, helyette további hiánypótlást rendel el.

A közlemény szerint az engedélyezési eljárás legfőbb célja annak igazolása, hogy a létesítendő nukleáris blokkok megfelelnek a hazai legmagasabb szintű nukleáris biztonsági követelményeknek.

A benyújtott dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos – jegyezte meg a hivatal –, de hogy meg tudjanak győződni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség.

A Paksi Atomerőmű Fotó: MTI/Kiss Dániel

Az Országos Atomenergia Hivatal nemzetközi és hazai szakértőket is bevont az engedélyezési eljárásba, és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség létesítési engedélyezési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójából származó ajánlásokat is figyelembe vette.

Az új atomerőművi blokkok létesítésének hatósági felügyeletével kapcsolatban ide kattintva érhető el bővebb információ.

Neked ajánljuk
A föld altalajára is hatással van a klímaváltozás, de még keveset tudunk a következményekről Norvégiában áprilisban az új autók 100%-a elektromos lesz A koalák földjén fittyet hánynak a klímavédelemre Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: haea.gov.hu
Vissza
Hírfolyam