2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímavállalásai teljesítése érdekében térhet vissza a nukleáris energiához Japán

Japán először 2050-re ígért karbonsemlegességet, majd – növelve a tétet – szén-dioxid-kibocsátásának 2013-as szinthez mért 46 százalékos visszavágását vállalta 2030-ra a szigetország. Koicsi Hagiuda most megerősítette ezt a célt, de hozzátette, hogy az atomerőművekre is szükség lesz a megújulók mellett.

Bővíti megújulókapacitásait és újraindítja biztonságos atomerőműveit Japán – közölte sajtótájékoztatóján a gazdasági, kereskedelmi és ipari ügyekkel foglalkozó miniszter a Reuters híradása szerint.

A politikus emellett összehangolt erőfeszítést sürgetett a 2050-es karbonsemlegesség eléréséhez.

Hagiuda azt is kijelentette, hogy minisztériuma folytatja a magas radioaktivitású szennyeződések csökkentését célzó politikáját – emelte ki a sajtótájékoztatóról beszámoló vg.hu cikke.

Környezetvédelmi aktivisták tiltakozása a szöuli elnöki rezidencia közelében. A sugárszennyezett víz óceánba eresztésének ötlete nem nyerte el a szomszédos országok, például Dél-Korea vagy Kína tetszését Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Japán éppen idén áprilisban döntött arról, hogy 1 millió tonna, a Fukusima–I atomerőmű katasztrófája miatt keletkezett szennyezett vizet enged a tengerbe – jegyezte meg ezzel kapcsolatban a Reuters. Ezt a tervet egyelőre nem tudja megvalósítani az ország a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által bejelentett vizsgálat miatt.

A Koicsi Hagiuda szerint még az október 31-én kezdődő klímacsúcs előtt új energiatervet fogadhat el a japán kormány. 

Neked ajánljuk
Boris Johnson évi egy új atomerőművet ígért a Twitteren Boris Johnson évi egy új atomerőművet ígért a Twitteren Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam