2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Grafikonon mutatjuk a Paksi Atomerőmű termelését az utóbbi 20 évben

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. adatai alapján az MTI és az MTVA Sajtóarchívum Sajtóadatbank szerkesztősége készítette el azt a vonaldiagramot, amelyről gigawattórában leolvasható a Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése a 2000-es és a 2020-as év közötti intervallumban.

A Paksi Atomerőműben 4 darab VVER-440/213 típusú reaktor működik, ezek a nyomott vizes reaktorok (PWR) csoportjába tartoznak. Eredeti, névleges villamos teljesítményük 440 megawatt volt, ez a fejlesztéseknek köszönhetően mára 500 megawatt fölé nőtt. Ma az atomerőmű elektromos összteljesítménye 2026,6 megawatt, a reaktorok hőteljesítménye pedig 1485 megawatt – áll az erőmű honlapján.

A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése a 2000-es és a 2020-as év közötti intervallumban Forrás: MVM Paksi Atomerőmű Zrt./MTI/MTVA Sajtóarchívum

A Paksi Atomerőmű működéséről ide kattintva, az atom történelméről pedig ide kattintva érhető el sok izgalmas információ az erőmű honlapján.

A Paksi Atomerőmű Fotó: MTI/Kiss Dániel

A gyakran ismételt kérdések rovatban pedig így érvel a honlap a környezetbarát atomenergia mellett:

az atomerőmű környezetbarát, mert nem bocsát ki üvegházhatást okozó szén-dioxidot, nitrogén-oxidokat, kén-dioxidot, és így nem járul hozzá a globális felmelegedéshez, valamint a savas esők kialakulásához.

A rovatban a radioaktív hulladék sorsáról is található információ.

Neked ajánljuk
Két hidrogénvölgyet alakítanak ki Magyarországon Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában A zöld átmenetért felelős biztos szerint részmegoldásokat hozott a klímacsúcs Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Fenntartható karácsonyi készülődésre hív a Medence Csoport és a Sétaműhely
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam