2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétfőn megnyílt az eddigi legnagyobb lakossági napelemes pályázat

December 6-án elindult az eddigi legnagyobb szabású lakossági pályázat, melynek keretében napelemes rendszerek telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtéskorszerűsítéshez és akkumulátortelepítéshez lehet forrást igényelni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve részeként meghirdetett pályázatnak köszönhetően akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek.

A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A lakossági pályázat régiónként eltérő időpontokban nyílik meg.

Első körben a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében lakók nyújthatják be a pályázatokat, december 6-ától.

Ezt követően, 2021. december 13-án 17 órától Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakói pályázhatnak.

2021. december 20-án 17 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők következnek.

2021. december 27-én 17 órától pedig a Budapesten és Pest megyében lakók pályázhatnak majd – részletezte a napi.hu gazdasági híroldal az MTI-hez eljuttatott információk alapján.

Felújított erdei ház a Börzsönyben, tetőzetén napelemsorral (A kép illusztráció) Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A napelem.palyazat.gov.hu oldalon a teljes pályázati kiíráson és mellékletein kívül megtalálható a regisztrált kivitelezők listája is.

Az érdeklődők ott választ találhatnak a gyakran előforduló kérdésekre, és a pályázat benyújtását segítő oktatóvideók is felkerültek a honlapra. 

A pályázók emellett ingyenes segítséget kaphatnak a pályázat benyújtásához a Széchenyi Programiroda regionális irodáiban, de az ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához is fordulhatnak kérdéseikkel a nap@emi.hu e-mail-címen, vagy a 06–30–705–2388-as telefonszámon 

– hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam