2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felújítók, figyelem: tanácsadóiroda nyílik a fővárosi városházán

A budapesti városháza ügyfélszolgálati irodáján kap helyet a HungAIRy és a RenoHUB projekteket befogadó lakossági tanácsadóiroda. Előbbi levegőtisztaság-védelemmel, míg utóbbi az otthonfelújítás, azon belül az energetikai korszerűsítés kérdéskörével foglalkozik.

A városháza december 7-én, kedden közleményben adott hírt az együttműködésről – hívta fel rá a figyelmet a telex.hu.

A RenoHUB projekthez tartozó RenoPONT nonprofit szolgáltatásról korábban mi is hírt adtunk: a szolgáltatást létrehozó szakmai és civil szervezetek azoknak szeretnének segíteni, akik otthonuk energetikai korszerűsítését fontolgatják. A honlapjukon minden szükséges műszaki, jogi és pénzügyi tudnivaló megtalálható, de ingyenes személyes tanácsadás is igénybe vehető. Arról is beszámoltunk, hogy céljuk egy országos tanácsadói irodahálózat létrehozása, ebben a folyamatban egy lépés előre a fővárosi városházán nyíló iroda.

A RenoPONT szerepéről a közlemény így ír:

„felújítással kapcsolatos információkkal látják el a felújítani vágyókat egészen a tervezéstől a finanszírozási megoldásokon át a kivitelezők kiválasztásáig. Eligazítást kaphatnak az engedélyezések útvesztőiben, a technikai kérdésekben, és segítséget abban, hogy minőségi és valóban energiahatékony, kényelmes és egészséges otthont teremtsenek.”

Az Alacska úti lakótelep egyik társasháza tetejére telepített naperőmű az ötvenlakásos ház melegvíz-ellátását biztosítja (A kép illusztráció) Fotó: MTI Fotó/Balaton József

A HungAIRy segítségével a levegőszennyezés kockázatairól és társadalmi hatásairól lehet tájékozódni, de emellett konkrét megoldási javaslatokkal is szolgálnak, és ösztönzik a környezetbarát életmód elterjedését is.

A HungAIRy régi célja egy levegőtisztaság-védelmi ökomenedzser tanácsadóiroda létrehozása, hogy ne csak online, hanem személyesen is együttműködhessenek a lakossággal.

Esetükben most ez válik valóra.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam