2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Figyelem, 20 nappal tovább lehet napelemre pályázni

A fokozott érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a lakossági napelemes pályázat határidejét, minden szakaszban még közel három héttel tovább lesz lehetőség a beadásra – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) december 22-én, szerdán az MTI-vel.

A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében megvalósuló, több mint 201 milliárd forint keretösszegű lakossági napelemes pályázaton elnyerhető vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint.

Minden, határidőn belül benyújtott kérelmet elbírálnak. A jövedelmi feltételeket teljesítő pályázók egy objektív rendszer alapján kapnak pontszámot, amely szerint előnyben részesítik a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket.

A benyújtás feltétele, de nem jelent automatikusan kedvező elbírálást az előzetes kivitelezői megállapodás valamelyik regisztrált vállalkozóval – részletezi a szabályokat az MTI az ITM közleménye alapján.

Napelemek hartai lakóházakon Fotó: MTVA/Bizományosi/Váli Miklós

A pályázatok beadási határideje húsz nappal meghosszabbodik, így:

  • az első szakaszban (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye lakosainak) január 16-án 18 órára,
  • a második szakaszban (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosainak) január 23-án 18 órára,
  • a harmadik szakaszban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosainak) január 30-án 18 órára módosul.

A negyedik, utolsó szakasz december 27-én 17 órakor nyílik majd Budapest és Pest megye lakói számára, ők február 6-án 18 óráig nyújthatnak be pályázatot – ismerteti az ITM közleménye.

A napelem.palyazat.gov.hu oldalon elérhető a teljes pályázati felhívás, a regisztrált kivitelezők listája, ezenkívül elérhetők a pályázat benyújtását segítő oktatóvideók, valamint az érdeklődők választ kaphatnak a gyakran előforduló kérdésekre is.

Ingyenes segítség kérhető a Széchenyi Programiroda regionális irodáiban, illetve további kérdésekkel az ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához is lehet fordulni a nap@emi.hu e-mail-címen vagy a 06-30-705-2388-as telefonszámon – hangsúlyozza az ITM.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam