2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl teljesen átállt zöldáramra

A Lidl Magyarország sokat tesz azért, hogy villamosenergia-felhasználását mérsékelje. 2018 és 2020 között mintegy 9,1 millió kilowattóra energiát takarított meg a vállalat, ezáltal 3100 tonna szén-dioxid kibocsátását sikerült elkerülnie. Egy friss bejelentés szerint pedig idéntől csak zöldáramot vesz az üzletlánc.

A Lidl Magyarország bejelentette, hogy 2022. január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában is 100 százalékban megújuló erőforrásból származó áramot használ – adta hírül a napi.hu gazdasági híroldal.

Lidl-logó a felújított, több mint 100 éves bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A zöldáramra való átállással további több mint 44 ezer tonna szén-dioxid kibocsátása előzhető meg – a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve és a 2019-es szén-dioxid-egyenértékkel számolva.

A Lidl arra is törekszik, hogy minél kevesebb külső forrásból származó energiát kelljen vásárolnia a működéséhez, ezért a vállalat fokozatosan bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát – hangsúlyozta a napi.hu.

Neked ajánljuk
Ledolgozta első napját a világ leendő legnagyobb tengeri szélerőműve Hosszú idő után újra tartósan csökkenni látszik a napelem ára A Lidl Magyarország az élelmiszerláncok közül elsőként csatlakozott Magyarország Állatvédelmi Kódexéhez A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam