2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl teljesen átállt zöldáramra

A Lidl Magyarország sokat tesz azért, hogy villamosenergia-felhasználását mérsékelje. 2018 és 2020 között mintegy 9,1 millió kilowattóra energiát takarított meg a vállalat, ezáltal 3100 tonna szén-dioxid kibocsátását sikerült elkerülnie. Egy friss bejelentés szerint pedig idéntől csak zöldáramot vesz az üzletlánc.

A Lidl Magyarország bejelentette, hogy 2022. január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában is 100 százalékban megújuló erőforrásból származó áramot használ – adta hírül a napi.hu gazdasági híroldal.

Lidl-logó a felújított, több mint 100 éves bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

A zöldáramra való átállással további több mint 44 ezer tonna szén-dioxid kibocsátása előzhető meg – a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve és a 2019-es szén-dioxid-egyenértékkel számolva.

A Lidl arra is törekszik, hogy minél kevesebb külső forrásból származó energiát kelljen vásárolnia a működéséhez, ezért a vállalat fokozatosan bővíti napelemmel ellátott épületeinek számát – hangsúlyozta a napi.hu.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam