2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ellátásbiztonság: közzétette a MEKH a kockázati készültségi tervet

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közzétette a villamosenergia-krízishelyzetek megelőzéséhez, illetve azok kezeléséhez szükséges eljárásokat rögzítő villamosenergia-ellátási kockázati készültségi tervet. A dokumentum tartalma még változhat, mert az Európai Bizottság is értékelni fogja.

A nemzeti villamosenergia-ellátási válságforgatókönyvek meghatározását követően dolgozta ki a MEKH a kockázati készültségi tervet, amelynek célja, hogy akár krízishelyzet esetén is biztosított legyen az ellátás.

A dokumentumról az energiahivatal tavaly iparági konzultációt folytatott, majd a beérkezett javaslatok alapján véglegesítette a tervet 

adta hírül a napi.hu gazdasági híroldal.

A múlt század hetvenes éveiben épültek vasbeton panelekből ezek a lakótömbök a főváros X. kerületében, az Újhegy parkban. Mellettük villamos távvezeték nyújtózik Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A készültségi tervben szereplő intézkedéseknek egyértelműen meghatározottaknak, átláthatóknak, arányosaknak és megkülönböztetésmenteseknek kell lenniük 

– hangsúlyozta Horváth Péter János, a MEKH elnöke.

Emellett minden intézkedésnek teljes mértékben meg kell felelnie a belső villamosenergia-piacot és a rendszer-üzemeltetést szabályozó rendelkezéseknek – tette hozzá Horváth.

Az Európai Bizottság is értékeli a nemzeti kockázati készültségi terveket, ezt követően a hazai dokumentum tartalma még módosulhat – húzta alá a napi.hu. A tervet négyévente frissítik majd, kivéve, ha a körülmények ezt gyakrabban indokolják.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam