2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A paksi bővítéssel és a napenergia-beruházásokkal Magyarország önellátó lesz a villamos energiát illetően

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a paksi nukleáris létesítményben tett látogatásán leszögezte, hogy Pakson a „világ egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb erőműve működik”, amely garantálja az áramellátás folytonosságát, és hatalmas versenyelőnyt jelent a gazdaság számára.

„Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az energiaellátás terén bármikor felléphetnek válsághelyzetek. Ilyenkor azok az országok vannak biztonságban, amelyek nagyrészt el tudják látni saját magukat energiával”

– mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter.

A Paksi Atomerőmű 2021 őszén Fotó: MTI/Kiss Dániel

Szijjártó Péter a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kijelentette, hogy a nukleáris erőművek az energia előállításának biztonságos, tiszta és olcsó formáját jelentik. Ezért is döntött a kormány két újabb reaktor megépítése mellett, amelyek 2400 megawattos teljesítményre lesznek képesek – tette hozzá  a miniszter.

Magyarország a Paksi Atomerőmű bővítésével és a napenergia-beruházások megvalósulásával teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén, amit kevés ország mondhat el magáról 

idézte a Magyar Hírlap online kiadásának cikke a Szijjártó Péter által hangsúlyozott állítást.

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Ökoszemléletű zöldségpalánta-előállítás termesztőknek (letölthető kiadvány) Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam