2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordmennyiségű áram fogyott az országban januárban

A tartósan alacsony hőmérsékletnek valószínűleg fontos szerepe volt abban, hogy 2022 januárjában az országos teljes bruttó villamosenergia-fogyasztás újabb csúcsot ért el, és a rendszerterhelési rekord is ismét megdőlt a legutóbbi, tavaly december elején mért csúcs után – tájékoztatott róla a Mavir.

Soha nem fogyasztott még annyi áramot egy hónap alatt Magyarország, mint idén januárban, a legfrissebb adatok szerint a fogyasztás elérte a 4470,9 gigawattórát 

– adta hírül az MTI a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján február 3-án, csütörtökön megjelent közlemény alapján.

Magasfeszültségű távvezetékek naplementekor Debrecen közelében Fotó: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

A teljes bruttó villamosenergia-felhasználás havi rekordját mostanáig a 2020. januári fogyasztás tartotta 4345,2 gigawattórával. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára csúszott vissza 2021 decembere 4338,5 gigawattórás áramfogyasztással.

Idén januárban a korábbi rendszerterhelési rekord is megdőlt. Az új rekordot január 25-én mérték, ezen a napon 7396 megawattos bruttó rendszerterhelést regisztrált a Mavir. Az eddigi csúcstartó 2021. december 9. volt országosan 7361 megawattos bruttó terheléssel. 

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam