2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldebb lesz a brit olajtársaság

A BP olajtársaságot nyolcéves rekordot jelentő 12,8 milliárd dolláros profithoz segítette 2021-ben a pandémia utáni globális stabilizáció. A nyereségből sajátrészvény-vásárlást terveznek, valamint a megújuló energiára való átállás folyamatának felgyorsítását.

A társaság 2022-ben 14-15 milliárdot fordítana tőkeberuházásra (capex), és 2025-ig évente ehhez hasonlóan intenzív beruházási igénnyel számol, nagyrészt az energiaátmenetet és a zöld átalakulást elősegítő projektekre.

2025-ig a teljes capex 40 százalékát fordítanák a megújuló energiához kapcsolódó üzletágak fejlesztésére, köztük az elektromostöltő-hálózat, valamint a megújulóenergia-kapacitások növelésére, 2025 és 2030 között pedig már a beruházási források fele kizárólag ilyen projektek finanszírozására megy majd.

Fotó: Wikimedia Commons/Rodhullandemu
Neked ajánljuk
A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Innovációval az északi tájak energetikai átállásáért A „csodaanyag” forradalmasíthatja a napenergiát Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam