2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

13 új energiahatékonyság-javító intézkedést fogalmazott meg a MEKH

Új energiahatékonyság-javító intézkedésekkel egészítené ki a fél éve megjelent EKR-katalógusát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A 2021 szeptemberében megjelent katalógust a hivatal szakemberei a piaci szereplők javaslatait is figyelembe véve vizsgálták felül.

Az EKR-katalógus olyan egyszerűsített módon elszámolható intézkedéstípusokat sorol fel, amelyekkel végsőenergia-megtakarítás érhető el. Az egyes intézkedések adatlapjai többek között tartalmazzák az intézkedés leírását, a kiindulási állapot és az intézkedést követő állapot rögzítésének módját, tartalmát, az elszámolható élettartamot és az avulás mértékét, a teljesítménytényezők leírását és azok kiszámításának elveit, az éves megtakarítás számítási képletét, valamint egyéb fontos, az elszámolást támogató információkat.

A szakmai egyeztetés előtt álló új dokumentum szerint többek között a gépcserével, a társasházi felújítással, vagy a távmunka ösztönzésével elért energiamegtakarítások is egyszerűen elszámolhatók lesznek.

Az új intézkedéslapok a MEKH energiahatékonysági honlapján olvashatók, a hivatal 2022. február 25-ig várja az egyes intézkedésekkel kapcsolatos észrevételeket, módosítási javaslatokat.

Fotó: Pixabay/AJS1
Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Búcsút mond a gázkazánoknak Hollandia A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: mekh.hu
Vissza
Hírfolyam