2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kizöldül az amerikai energiaóriás

A Duke Energy többek között Florida, Kentucky, Indiana, Észak- és Dél-Karolina, valamint Puerto Rico gáz- és áramellátásáért felel szolgáltatóként és energiatermelőként. A cég 2030-ig jelentősen zöldíti eddig sem tisztán fosszilis portfólióját, 2035-ig pedig teljesen felhagynak a széntüzeléssel.

A Renewable Energy World értesülései szerint a Duke Energy 63 milliárd dollárnyi tőkét mozgósít a következő öt évben az infrastruktúrájuk korszerűsítésre – írta a napi.hu.

Ebből mintegy 50 milliárd dollárt várhatóan a villamosenergia-hálózat korszerűsítésébe fektetnek, illetve a nulla (vagy a jelenleginél radikálisan alacsonyabb) szén-dioxid-kibocsátású termelőerők létesítésére fordítanak majd 

– részletezte a gazdasági hírportál.

A Duke Energy már ma is szerte az Egyesült Államokban üzemeltet nap- és szélerőműveket Fotó: © Duke Energy Corporation. All rights reserved.

Lynn Good, a Duke vezérigazgatója egy céges videóértekezleten arról is beszélt, hogy

a Duke Energy a jelenlegi 10 gigawattos szél- és napenergiás kapacitását 2030-ra 24 gigawattra növeli majd. Ezzel párhuzamosan 2035-ig minden szénerőművét leállítja az energiatermelő és -szolgáltató vállalat.

A Duke Energy február 10-én hozta nyilvánosságra, hogy 2010 óta 56 szénerőművi blokkot állítottak le, ezek összteljesítménye mintegy 7,5 gigawatt volt.

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról Egyre több erdőtűzzel küzd az Egyesült Államok Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam