2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aggodalmát fejezte ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség

Március 6-án, vasárnap Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója hangsúlyozta, aggódik amiatt, hogy ukrajnai források szerint az orosz erők korlátozták az ország délkeleti részén fekvő zaporizzsjai atomerőműben dolgozók kommunikációját a külvilággal – írta hétfőn a portfolio.hu.

A NAÜ főigazgatója úgy értesült, hogy az oroszok blokkoltak egyes mobiltelefon-hálózatokat és az internetet is, és emiatt alig lehet közvetlenül a helyszínről érkező, az atomerőmű munkatársaitól származó, megbízható információkhoz jutni, az ott dolgozók nem tudnak kommunikálni a külvilággal.

Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója sajtóértekezletet tartott Bécsben 2022. március 4-én. Az orosz hadsereg ezen a napon átvette az ellenőrzést a zaporizzsjai atomerőmű felett, miután tűz ütött ki az erőműnél az orosz csapatok támadását követően. A tüzet, amely az erőműkomplexumon kívül keletkezett, sikerült eloltani Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner

Grossi információi szerint az erőműben dolgozóknak a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatos minden egyes lépést jóvá kell hagyatniuk az orosz parancsnoksággal – mutatott rá a Porfolio.hu online gazdasági újság az MTI információi alapján.

Az atomerőmű biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlen, hogy az ott dolgozók stabil körülmények között, külső nyomás nélkül végezhessék a munkájukat – húzta alá Rafael Grossi.

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról A fenntarthatatlan hulladékkezeléssel fontos erőforrástól fosztjuk meg magunkat Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam