2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az osztrák főváros felpörgeti a napenergiás fejlesztéseket

Bécs célja, hogy a városban 2025-re ötször annyi áramot termeljenek napenergia segítségével, mint ma. Csak az elmúlt 1 év során 50 százalékkal nőtt az osztrák fővárosban a naperőművek összteljesítménye, a következő 3 évben azonban évi 60 százalékos növekedésre lesz szükség.

A város a cél érdekében leegyszerűsíti az ügyintézést és megemeli a támogatásokat, illetve új területeket és felületeket is szeretnének bevonni a napelemes áramtermelésbe.

Így aztán mostantól Bécsben akár 200 ezer eurós támogatást is kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek napelemeket telepítenek a parkolóik vagy raktárterületeik fölé 

írta meg a villanyautosok.hu.

Bécs városa napelemes fejlesztések támogatásával gyorsítja az energetikai átállást Fotó: Anton fotója az Unsplash-en

Bécs klímavédelmi tanácsnoka, Jürgen Czernohorszky a támogatás bevezetésével kapcsolatban elmondta:

„A napelemrendszerek telepítésével a cégek csökkenthetik energiafüggőségüket, és például maguk termelhetik meg az elektromos autók töltéséhez szükséges áramot.”

A parkolók fölé telepített naperőművek további előnye, hogy árnyékolóként is szolgálnak, így nyáron kevésbé forrósodik fel a parkoló személyautók utastere, és kevesebb energia megy el légkondicionálásra.

A támogatásra minimum 100 négyzetméternyi lefedett területtel vagy 15 kWp teljesítményű napelemrendszerrel lehet pályázni. A 2023. december 31-ig tartó kísérleti időszakban egy pályázó maximum két projekttel pályázhat – részletezte a villanyautós szakoldal a feltételeket.

Neked ajánljuk
Bécs leszámol a földgázzal Bécs leszámol a földgázzal Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam