2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A BMW magyarországi üzeme teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról

A BMW debreceni üzeme lesz a világon az első, fosszilis energiahordozók nélkül termelő autógyár – jelentette be Oliver Zipse vezérigazgató május 11-én, szerdán Münchenben, a BMW éves közgyűlésén. A gyár építése június 1-jén kezdődik, az első teljesen elektromos meghajtású autók 26 hónappal később gördülhetnek ki.

A termeléshez szükséges villamos energia nagy részét közvetlenül a helyszínen állítják majd elő, a többi „100 százalékban megújuló energiaforrásokból” származik majd – mondta Zipse.

A BMW német autógyártó vállalat müncheni székháza a cég évenkénti részvényesi közgyűlésének napján, 2020. május 14-én. A koronavírus-járvány miatt a közgyűlést akkor videókonferencia keretében tartották Fotó: MTI/EPA

Nem ellátási megfontolások miatt, hanem a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében döntöttek úgy, hogy a debreceni üzemben nem használnak majd földgázt, hangsúlyozta a vállalat szóvivője az MTI szerint.

A gyár építése június 1-jén kezdődik. A teljesen elektromos hajtású New Class első előszériás autói 26 hónappal később gördülnek majd le a gyártósorról. 

Neked ajánljuk
Országos naperőműboom várható Bécs leszámol a földgázzal Búcsút mond a gázkazánoknak Hollandia Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam