2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Halad tovább a paksi beruházás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a résfal építésére vonatkozó engedélyt a Paks II. atomerőmű számára május 26-án, csütörtökön.

Szijjártó Péter az MTI beszámolója szerint kiemelte:

az engedély kibocsátása mérföldkő az építkezés előkészítésében, ugyanis a résfal biztosítja majd, hogy a kivitelezési területre a talajvíz ne tudjon betörni, valamint a jelenleg működő négy blokk működésében se okozzon zavart a két új blokk építése.

A paksi atomerőmű 2021 szeptemberében Fotó: MTI/Kiss Dániel

Most már elkészíthetik a végleges kiviteli terveket, és ha ezeket is elfogadják, akkor elkezdődhet a valós építkezés – mondta a miniszter a videóban, amelyben arra is kitért, hogy a Paks II. kritikus fontosságú, hiszen megépülésével jelentős lépést tesz az ország afelé, hogy energetikailag önellátó legyen.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint 2030-ra készen kell lennie a beruházásnak.

Neked ajánljuk
Magyar tűzszerészek is segítik a csernobili erőmű környékének akna- és lőszermentesítését Rekordméretű volt a növekedés a háztartási méretű kiserőművek terén A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam