2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bécs megosztotta Budapesttel napenergiás tapasztalatait

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztálya kezdeményezésére az Eurocomm-PR budapesti irodája szervezésében májusban online megbeszélést tartott a két főváros napenergia-stratégiájáról Bécs és Budapest.

Budapest célja, hogy 2030-ig a város jelenlegi napelemes kapacitásait a 130-szorosára növelje, Bécs pedig a napenergia területén éllovas a régióban – hangsúlyozta az az Eurocomm-PR közleménye.

Az online eszmecserén többek között a napenergia-potenciál feltérképezésének lehetséges módjairól, finanszírozási kérdésekről, a városlakók bevonásáról, valamint a cégekkel való együttműködésről beszélgettek a bécsi és budapesti szakemberek.

A megbeszélésen nagy hangsúlyt kapott a műemlékvédelem és a városkép megőrzésének fontossága, valamint előkerültek a jogszabályi keretekkel és engedélyeztetéssel kapcsolatos kérdések is.

A bécsiek beszámoltak az osztrák főváros közösségi naperőműveinek működéséről is.

Napelemes busztárolókat adtak át a BKV kelenföldi buszgarázsában, Budapesten 2020. október 9-én Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A digitális találkozón Budapestet Ámon Ada, a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezeti Főosztályának vezetője és a főpolgármester klímaügyi főtanácsadója, valamint a budapesti Városháza más szakértői és munkatársai képviselték.

Bécs részéről Susanne Häßler, a bécsi napenergia-program vezetője, valamint Waltraud Schmid, az Urban Innovation Vienna munkatársa vett részt a megbeszélésen.

A két főváros szakemberei hosszabb távú együttműködésben állapodtak meg: a budapestiek egy bécsi látogatáson gyűjtenek majd szakmai tapasztalatokat, és további online egyeztetésekre is sor kerül a jövőben.

Neked ajánljuk
Zalaegerszeg új uszodájának építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság Zöldenergia a háztetőre szerelt napelemeken túl Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam