2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Gazdaság 

A híres alma egyre zöldebb

Egyre felelősségteljesebb és tudatosabb hozzáállás tapasztalható a nagyvállalatok körében is: az amerikai techóriás, az Apple immár csak tiszta energiát használ.

Gazdaság 

Üzleti megoldás egy környezeti problémára

Egy holland cég globálisan oldaná meg az elhasznált autógumik problémáját.

Gazdaság 

Megújuló szelekkel a környezetbarát szállítás útján

A Lush már nem csak termékeinek alapanyagát és csomagolásait tervezi a környezetvédelem elveivel összhangban – a fuvarozás terén is újítanak, ráadásul egy igencsak ősi módszerhez nyúlnak vissza szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

Gazdaság 

A klímaváltozástól tartanak a legjobban a nemzetközi cégvezetők

A globális nagyvállalatok cégvezetői a klímaváltozást ítélik a következő évek legsúlyosabb kihívásának, gazdasági válságtól viszont nem tartanak – derül ki a KPMG 2019-es cégvezetői felméréséből.

Gazdaság 

A Nestlénél a csokipapír már nem csak a nevében környezetbarát

A svájci Nestlé megteremtette a feltételeit annak, hogy a nagy tömegben előállított élelmiszerek gyors és higiénikus csomagolása műanyag felhasználása nélkül történjen.

Gazdaság 

Kihívásból erőforrás

A kiterjedt algavirágzás óriási ökológiai és gazdasági terhet jelent, az így keletkező hatalmas mennyiségű biomassza azonban a jövőben bioműanyagok, biogáz vagy bioetanol nyersanyagforrásaként is hasznosítható lehet.

Gazdaság 

Bányászat nélkül nem megy

A nyugati típusú társadalmaknak egyre nagyobb szükségük van ásványokra és fémekre, amelyek nemcsak a bennünket körülvevő elektronikának, hanem hétköznapi használati tárgyaink nagy részének is az alapját adják – a kocsiktól a ruhákig.

Gazdaság 

Európai Bizottság: az éghajlatváltozás elleni küzdelem gazdasági-szociális szerepe

Az éghajlatváltozás megfelelő kezelése, a klímasemleges gazdaságra történő átállás segít megőrizni az Európai Unió versenyképességét és fenntartani a gazdasági növekedést, amely növeli a foglalkoztatást és javít a szociális helyzeten – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Gazdaság 

Újra Fenntartható jövőért díj

A BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) ismét várja a pályázatokat a Fenntartható jövőért díjra, amelynek célja, hogy elismerje a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítményt.

Gazdaság 

A gazdaság szereplőinek is kijut a fiatalok haragjából

A francia tüntetők elfoglalták az Amazon egyik Párizs melletti raktárát, majd a kapukhoz és a forgóajtókhoz láncolták magukat. A bevétele alapján a világ legnagyobb internetes cégét azzal vádolták, hogy kereskedelmi gyakorlatával tönkreteszi a bolygót, ráadásul még munkahelyek tízezreit is ellehetetleníti.

Gazdaság 

Minden, amit a Zöld programról tudni akart!

Nyilvános szakmai konzultációt indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Zöld programról, amivel a magyar pénzügyi közvetítőrendszernek a környezeti fenntarthatósághoz való erőteljesebb hozzájárulását tervezik elősegíteni.

Gazdaság 

A globális cégek feletti kontroll

Őrködni kell afölött az államnak, hogy mit tesznek a globális cégek – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Gazdaság 

Úton a nettó zéró emisszió felé

A világ egy olyan időszakba lép, amikor a fenntarthatóság nemcsak jót tesz a környezetnek, hanem igen nagy hasznot is hoz – véli Johan Rockström, a Potsdami Klímakutató Intézet igazgatója.

Gazdaság 

A papír értékteremtő körforgása

Európa egyik meghatározó újrahasznosító, papír- és csomagolóipari cégcsoportjának legzöldebb gyára a Duna menti Hamburger Hungária, amely alapanyagként kizárólag begyűjtött hulladékpapírt használ.

Gazdaság 

A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről

A Woolcool legújabb fejlesztésének hála különleges gyapjúcsomagolásaik már nem csak alapanyaguk miatt számítanak fenntarthatónak – egy körkörös modell kialakításával tovább csökkentették ökológiai lábnyomukat.

Gazdaság 

Itt a klímatudatos bankkártya

A svéd Doconomy legújabb hitelkártyája figyeli az ügyfél kártyás vásárlásokkal elért napi szén-dioxid-kvótáját, és a kvótán túl nem enged aznap költeni.

Gazdaság 

A magyar vásárlók körében is kezd felkapott lenni a felelős divat

A magyarok érdeklődnek a fenntartható divat és hazai márkák iránt, de kevés információjuk van róluk – derül ki a GLAMI második Fashion (Re)search kutatásából. A legtöbben a környezetbarát anyagokat keresik.

Gazdaság 

Itt élnek a legnagyobb szennyezők

Térképen láthatjuk, mely országokban és városokban élnek a legnagyobb kibocsátásért felelős vállalatok vezetői.

Gazdaság 

Az MNB elkülönített zöldkötvény-portfóliót hoz létre

A Monetáris Tanács döntése alapján a jegybanki devizatartalékon belül a közeljövőben kialakításra kerül egy dedikált zöldkötvény-portfólió.

Gazdaság 

Az Alteo komolyan veszi a fenntarthatóságot

A pénzügyi eredmények mellett a fenntarthatóság terén elért sikereket is számba veszi a cég első integrált jelentése, amely így átfogó képet nyújt a vállalat működéséről, a legfőbb gazdasági mutatókon túl a társaság környezeti és társadalmi szerepvállalásának eredményeit is bemutatva.