2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Gazdaság 

Mire nem jó a kókuszdió!

A kókuszdiófát Indiában rendkívül sokoldalúan hasznosítják, az élelmezéstől a háztartási termékeken át a szépségiparig – egy úttörő ötletnek hála pedig a jövőben a termés héja sem vész majd kárba.

Gazdaság 

Két számjegyű hozam, zölden

A zöldeszközökbe való befektetés a nehezen számszerűsíthető jó érzés mellett vonzó hozamokat is eredményezhet. 

Gazdaság 

Van egy ruhagyár, ahol nem létezik feleslegesen legyártott termék

A keresletet nehéz előre megbecsülni – ez a probléma teszi a divatipart az egyik legpazarlóbb ágazattá. Egy brit testvérpár kezdeményezése most a fejéről a talpára állíthatja a divatvilágot. Mert nincs gazdaságosabb és fenntarthatóbb termelés, mint ha kizárólag a valóban eladásra kerülő darabokat gyártjuk le.

Gazdaság 

Esőerdő vagy pálmaolaj – tényleg választania kell az emberiségnek?

„A pálmaolaj csodálatos dolog. Nemcsak hogy millió célra használható (korántsem csak élelmiszerek előállításra), és piszok olcsó, de a pálma és a végtermék is igénytelen, nem szorul különös gondoskodásra. Nagy kár, hogy közben romba dönti a világot.” (Kép: pxhere.com)

index.hu
Gazdaság 

Édes álmok egy fenntarthatóbb jövőről

A világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte – szól a Marsnak, a világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártójának fenntarthatósággal kapcsolatos jelmondata.

Gazdaság 

Suttyomban zöldülnek a vállalatok

Egyre jobban elharapódzik a cégek körében a titkos fenntarthatóság, amikor a színfalak mögött jelentősen csökkentik az ökológiai lábnyomukat, azonban erről mélyen hallgatnak – aminek természetesen gazdasági okai vannak.

Gazdaság 

A Google is nyit az újrahasznosított alapanyagok felé

Anna Meegan, a Google hardverrészlegének fenntarthatósági vezetője bejelentette, hogy 2022-re minden saját gyártású termékük fog tartalmazni újrahasznosított anyagokat.

Gazdaság 

Bevezetnék a sziesztát Németországban

A klímaváltozás miatt az elmúlt években Németországban is rendre dőltek meg a melegrekordok, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) ezért indítványozta a spanyol szieszta intézményének meghonosítását.

Gazdaság 

Elege lett az árokpartra hordott sittből, mára jól menő cége lett az újrahasznosításából

Petrovszki Krisztián 2005-ben kezdett el dolgozni apósa építőipari cégénél, amely leginkább bányászattal, útépítésekkel és rekultivációval foglalkozott. Mivel mindig közel állt hozzá a környezetvédelem, elkezdte foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne értelmesen hasznosítani az építőiparban keletkező hatalmas mennyiségű hulladékot. (Fotó: g7.hu)

g7.hu
Gazdaság 

A Henkel is a PET Kupa mellé állt

A Henkel Magyarország 3 millió forintot adományozott a PET Kupa kezdeményezésnek, amely önkénteseivel 10 tonna hulladékot gyűjtött össze a Tiszából.

Gazdaság 

Jól jövedelmeznek a zöldbefektetések

Egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a befektetők arra, hogy portfóliójukban úgynevezett etikus eszközök is szerepeljenek.

Gazdaság 

A fehéredő gazdaság zöldülni is fog

A gazdaság fehérítése révén növekvő költségvetési bevételekből több forrás juthat a zöldítését szolgáló támogatásokra, fejlesztésekre – jelentette ki az Állami Számvevőszék elnöke az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

Gazdaság 

A vegán termékek lendíthetik fel a divatipart

Bőrtől és minden egyéb állati eredetű összetevőktől mentes ruhák és kiegészítők kerülnek forgalomba a Marks & Spencer, a Zara és a New Look brit üzleteiben.

Gazdaság 

A klímával a munka világa is átalakul

A technológia és az alkalmazkodókészség fejlesztése készítheti fel a dolgozókat a szélsőséges időjárással járó kihívásokra.

Gazdaság 

Befektetők vagyonokat kerestek a forró nyáron

Az idei nyár egyik legjobb befektetése a karbonkredit volt. A nyár elején még csak 24 euró volt az egy tonna szén-dioxid kibocsátására jogosító engedély, augusztus elején viszont már csaknem 30 euróba került egy plusz tonna szén-dioxid kibocsátása.

g7.hu
Gazdaság 

Fenntartható utakon az Audi

Az Audi beszállítói lánca egyre fenntarthatóbbá válik: az alumínium előállításával foglalkozó Hydro most fenntartható forrásból származó alumíniumot szállít a vállalatnak.

Gazdaság 

Amíg az esőerdő rossz bőrben van, nem kérnek a marhákéból

A Vans, a Timberland és a North Face márkákat birtokló cég nem vásárol brazil bőrt.

Gazdaság 

Mi vár a vállalatokra a klímaváltozás korában?

Sokat hallunk arról, hogy az éghajlatváltozás nyomán milyen átalakuláson mennek keresztül a földi élőhelyek, és a stratégiákról is, amelyekkel az emberiség a legkülönfélébb szinteken – a nagy nemzetközi együttműködésektől a kis egyéni fogadalmakig – próbálja elkerülni a klímavész legsúlyosabb következményeit. De mik lennének ezek a lépések a vállalkozások esetében? Mit kell tenniük és mire kell felkészülniük a cégeknek?

novekedes.hu
Gazdaság 

Magas hozamú állampapírral gyűjtene forrást a klímavédelemre a bajor CSU

Garantáltan évi 2 százalékos hozamot biztosító állampapír bevezetését javasolja a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez szükséges beruházások finanszírozására – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

Gazdaság 

Új minőségbiztosítási szabvánnyal a klímaváltozás ellen

Az ISO 14090 az első az ISO-szabványok között, amely azért jött létre, hogy segítse a gazdasági szervezeteket a klímaváltozás hatásainak felmérésében és az alkalmazkodáshoz szükséges eredményes helyi tervek kidolgozásában.