2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb biztosító fordított hátat a széniparnak

Egyre több biztosítóvállalat fordít hátat a szénnek, ahogy növekednek a félelmek a szén-dioxid-kibocsátás klímaváltozásra gyakorolt hatása miatt. Újabban Svájc nagy biztosítója, a Zurich szakította meg a kapcsolatát a szénintenzív vállalkozásokkal – írja a Telegraph nyomán a Portfolio.hu. Az amerikai társaságok egyelőre nem követik az új befektetési és biztosítási trendet.

Eddig 15 biztosító változtatta meg, vagy tervezi megváltoztatni a szénhez való hozzáállását. A francia Axa volt a világ első pénzintézete, amelyik leépítette a szénhez köthető befektetéseit 2015-ben, majd a lépést az Allianz is követte pár hónappal később. A Swiss Re és a Lloyd's a következő hónapokban fog bejelentést tenni az ügyben.

A Zurich felfüggeszti az olyan cégek biztosítását, amelyek forgalmának több mint 50%-a a széntől függ.

A bejelentés azután érkezett, hogy a Greenpeace felszólította a világ legnagyobb biztosítóit, hogy lépjenek fel a klímaváltozás ellen. 

Az Unfriend Coal jelentésében – amelyet többek között a Greenpeace, a Rainforest Action és a ClientEarth természetvédelmi szervezetek is támogattak – kiadott egy listát, amely a világ legnagyobb biztosítóit rangsorolja aszerint, hogy mennyit tettek a klímaváltozás ellen. Eddig azonban egyetlen amerikai biztosító és számos óriásvállalat, köztük a Berkshire Hathaway, az AIG vagy a Liberty Mutual sem szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy a klímaváltozás kockázatai hogyan érintették az ügyfeleiket.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam