2018. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A vállalatok viszik tovább a fenntarthatóság ügyét

A hazai vállalatok növekvő környezettudatosságáról tesz tanúbizonyságot a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) nem reprezentatív felmérése. A hazai vezető vállalatok négyötödének már vagy van karboncsökkentési stratégiája, vagy dolgozik rajta.

A GDP 30 százalékát adó vállalatokat tömörítő szervezet elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a fenntartható vállalatvezetés alapelveit aláíró 110 szervezet hogyan látja a cégek környezeti felelősségvállalási teljesítményét, és mit tesz a klímavédelem érdekében.

A felmérésből kiderül, hogy amíg 2016 a párizsi klímaegyezmény aláírása utáni eufóriában telt, addig 2017-ben, elsősorban az Amerikai Egyesült Államok kilépésével, ez a nagyon optimista kép árnyaltabbá vált.

„Az már most is jól látszik, hogy az egyik legjelentősebb ország pálfordulása nem állíthatja meg az összefogást” – reagált az 59 vállalat részvételével végzett felmérés ezen pontjára ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke.

A klímavédelem érdekében 2016-ban megfogalmazott BCSDH-ajánlások gyakorlati megvalósulása is jól nyomon követhető a felmérésben. A vállalatok meghatározó része (71 százaléka) működtet környezetirányítási rendszert. A cégvezetők 93 százalékának már fontos, hogy megfelelően mérje és jelentse karbonemisszióját, és a vállalatok 63 százalékának már van stratégiája a csökkentésre is.

Neked ajánljuk
A fogyasztók már nem elégednek meg a „zöldre festéssel” Hétmilliárdos fejlesztésével lekörözte a kibocsátási előírásokat a váci cementgyár 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést A jégkorszakoktól a globális felmelegedésig: amikor az éghajlat írja a történelmet Cipzáras cifraságok
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam