2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Futócipő óceáni hulladékból

Műanyaghulladékból készít cipőt az Adidas. 2015-ben vette kezdetét a világmárka és a Parley Ocean PlasticT nevű környezetvédelmi szervezet   együttműködése, amelynek értelmében a sportszergyártó a Parley tisztító hálózata által az óceánból kihalászott műanyagszemétből állít elő futócipőt.

A Parley UltraBOOST kollekció darabjai nemcsak az óceánok szennyezettségére hívják fel a figyelmet, de műanyagszennyezés problémájára is jövőbe mutató alternatívát kínálnak. A két brand elkötelezettségét jól mutatja, hogy az alapmodell kidolgozása után 2017-ben három újabb darabbal bővült az óceáni műanyagból és újrahasznosított poliészterből készült kollekció. Az Adidas szakemberei 2017 végére legalább egyillió, páronként körülbelül 11 műanyagpalacknyi hulladékból újrahasznosított cipőt szeretnének a piacra dobni.

Neked ajánljuk
Magyar lányok forgatják fel a divatvilágot Nagy biznisz a használt luxusdivatcikkek árusítása 2018 kerti trendjei A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: sneakerbox.hu
Vissza
Hírfolyam