2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Futócipő óceáni hulladékból

Műanyaghulladékból készít cipőt az Adidas. 2015-ben vette kezdetét a világmárka és a Parley Ocean PlasticT nevű környezetvédelmi szervezet   együttműködése, amelynek értelmében a sportszergyártó a Parley tisztító hálózata által az óceánból kihalászott műanyagszemétből állít elő futócipőt.

A Parley UltraBOOST kollekció darabjai nemcsak az óceánok szennyezettségére hívják fel a figyelmet, de műanyagszennyezés problémájára is jövőbe mutató alternatívát kínálnak. A két brand elkötelezettségét jól mutatja, hogy az alapmodell kidolgozása után 2017-ben három újabb darabbal bővült az óceáni műanyagból és újrahasznosított poliészterből készült kollekció. Az Adidas szakemberei 2017 végére legalább egyillió, páronként körülbelül 11 műanyagpalacknyi hulladékból újrahasznosított cipőt szeretnének a piacra dobni.

Neked ajánljuk
A nagy divatmárkák is átállnak a körforgásos üzleti modellre Divatosan rohanunk a katasztrófába 2018 kerti trendjei A Toyota napelemmel hasznosítja a kánikulát Tíz új töltőpont épül Debrecenben
Tovább a forrásra: sneakerbox.hu
Vissza
Hírfolyam