2018. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Microsoft is beszáll a klímaváltozás elleni küzdelembe

A párizsi klímaegyezmény teljesítése érdekében módosítja szén-dioxid-kibocsátási célját a Microsoft. A szoftveróriás mellett számos további vállalat csatlakozott a globális felmelegedés 2 fok alatt tartása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekhez, és vállalta szén-dioxid-kibocsátásának visszaszorítását. 

A vállalat a párizsi klímaegyezmény célkítűzéseivel összhangban 2030-ig a 2013-as értékhez képest 75%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, jelentette be Brad Smith, a Microsoft elnöke.

A Microsoft célkitűzésének teljesítése a megújuló energiahasználat növelése, és az egységnyi szénkibocsátás belső használatra történő beárazása révén valósul meg. Utóbbi lehetővé teszi a környezetvédelmi szempontok pontos figyelembevételét a pénzügyi tervezés során.

Brad Smith kiemelte:

„Globális felhőalapú szolgáltatásunk kiépítése során egyre nagyobb mértékben támaszkodunk a tisztább és a hosszú távú gazdasági tervezhetőség szempontjából is előnyösebb megújuló energiára.”

Lou Leonard, a WWF klímaváltozásért és energiáért felelős alelnöke a vállalatok, városok és tagállamok fokozott kötelezettségvállalásában látja az egyetlen lehetőséget arra, hogy Amerika szövetségi támogatás nélkül is teljesíteni tudja a párizsi klímaegyezményben vállalt kötelezettségeit.

Mintegy 300 vezető vállalat tervezi a következő két év során tudományos megalapozottságú klímacélok kijelölését a CDP nonprofit szervezet információi szerint.

Tovább a forrásra: bloomberg.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Klímabajnokok” emelkednek ki a párizsi klímaegyezmény árnyékából? „Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel 13 európai város légszennyezettségét pontozta a Greenpeace 2017-es tények és adatok a klímaváltozásról