2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Microsoft is beszáll a klímaváltozás elleni küzdelembe

A párizsi klímaegyezmény teljesítése érdekében módosítja szén-dioxid-kibocsátási célját a Microsoft. A szoftveróriás mellett számos további vállalat csatlakozott a globális felmelegedés 2 fok alatt tartása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekhez, és vállalta szén-dioxid-kibocsátásának visszaszorítását. 

A vállalat a párizsi klímaegyezmény célkítűzéseivel összhangban 2030-ig a 2013-as értékhez képest 75%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, jelentette be Brad Smith, a Microsoft elnöke.

A Microsoft célkitűzésének teljesítése a megújuló energiahasználat növelése, és az egységnyi szénkibocsátás belső használatra történő beárazása révén valósul meg. Utóbbi lehetővé teszi a környezetvédelmi szempontok pontos figyelembevételét a pénzügyi tervezés során.

Brad Smith kiemelte:

„Globális felhőalapú szolgáltatásunk kiépítése során egyre nagyobb mértékben támaszkodunk a tisztább és a hosszú távú gazdasági tervezhetőség szempontjából is előnyösebb megújuló energiára.”

Lou Leonard, a WWF klímaváltozásért és energiáért felelős alelnöke a vállalatok, városok és tagállamok fokozott kötelezettségvállalásában látja az egyetlen lehetőséget arra, hogy Amerika szövetségi támogatás nélkül is teljesíteni tudja a párizsi klímaegyezményben vállalt kötelezettségeit.

Mintegy 300 vezető vállalat tervezi a következő két év során tudományos megalapozottságú klímacélok kijelölését a CDP nonprofit szervezet információi szerint.

Neked ajánljuk
Egyre többet kóstál a légkörbe pumpált szén-dioxid A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Triplázódnak Nagy-Britannia erdői Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: bloomberg.com
Vissza
Hírfolyam