2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tíz éve működik Magyarországon az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete

Tízéves évfordulóját ünnepli Magyarország és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete annak, hogy Budapestre költözhetett a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint a Közös Szolgáltató Központ. Az ENSZ-szervezetek Budapestre költözésének a FAO volt az úttörője, az irodák folyamatos bővülésének hála mára több mint 200 FAO- és 1000 ENSZ-alkalmazott dolgozik Budapesten. 

Az ünnepi rendezvényt – melynek címe „a FAO 10 éve Magyarországon” – Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Beszédében többek között kiemelte: Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig meghatározó szerepe volt.

Hazánk szerencsés helyzetben van, hiszen képesek vagyunk elegendő élelmiszert termelni Magyarország lakossága számára. Ugyanakkor ez nincs mindenhol így a Földön, az éhínség és az alultápláltság egyre több embert érint a bolygón.

A háborús konfliktusok és a természeti katasztrófák – amelyek gyakran a klímaváltozás következményei – milliók számára nehezítik meg az élelmiszerhez való hozzáférést. Éppen ezért kiemelkedően fontos a FAO munkája, melynek elsődleges célja az éhínség felszámolása a világban – mutatott rá a tárcavezető.

Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, európai és közép-ázsiai regionális képviselője megköszönte az együttműködést Magyarország Kormányának. Kiemelte a kiváló magyar agrárgazdasági gyakorlat és szaktudás jelentőségét, és örömét fejezte ki, hogy Magyarország megosztja ismereteit e téren is.

Neked ajánljuk
A következő 18 hónap átütő jelentőségű lehet a legnagyobb bajok elkerülésében Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök Elbúcsúzhatunk az ismerős időjárástól? Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam