2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína megálljt parancsolna a környezetszennyezésnek

Az általuk okozott károk helyreállítására vagy anyagi kártérítésre fogják kötelezni a környezetszennyező személyeket és vállalatokat 2020-tól Kínában. A kelet-ázsiai ország célja, hogy a következő három évben kiépítsen egy átfogó kártalanítási rendszert a környezetvédelem érdekében.

Az ország hét tartományában már alkalmazott rendszer lényege, hogy a környezeti károkat okozó személyeknek vagy cégeknek segíteniük kell a károk helyreállításában, illetve ha azokat nem lehet rendbe hozni, akkor kompenzációt kell fizetniük. Utóbbi összegéről egyelőre nincsenek részletek.

A cél, hogy egy-egy nagyobb balesetet követően az érintett vállalatokat kötelezhessék a takarítási költségek megtérítésére és az ökológiai egyensúly visszaállítására.

Az elmúlt években több olyan súlyos méreganyag-szivárgás is történt Kínában, amelyek megfertőzték a folyókat, és a halak pusztulását okozták. A kínai kormány jelenleg egy másik javaslatot is fontolgat, amely lehetővé tenné a part menti olajvállalatok megbüntetését, amennyiben károsítják a tengeri környezetet.

Kína idén szigorította a környezetszennyezés elleni intézkedéseket, amelyek keretében gyárakat zártak be, és többeket felelősségre vontak, valamint egy példa nélküli kampányt is indítottak, amelynek célja, hogy az ország északi részén több millió háztartás és cégek ezrei térjenek át a szénről a földgáz használatára ezen a télen.

Neked ajánljuk
Koronavírus: jelentősen csökkent Kína szén-dioxid-kibocsátása Mi teszi a felelős vállalatvezetőt? A napelemeket sem kíméli a koronavírus Európában növekszik a szemétbiznisz Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam