2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természeti katasztrófák éve rengeteg pénzt emésztett fel

Idén a hurrikánok, földrengések, erdőtüzek, áradások és földcsuszamlások is rengeteg ember életét tették tönkre. A károk óriásiak, ez volt biztosítási szempontból minden idők harmadik legpusztítóbb éve. A teljes kár nagysága akkora, mint Dánia éves GDP-je.

2017-ben rengeteg természeti katasztrófa történt. Rég nem látott hurrikánsorozat, földrengések és vulkánkitörések tették pokollá emberek millióinak az életét. Azonban nem csak a természet szeszélye okozott óriási károkat, az emberek hanyagsága vagy mulasztás miatt is hatalmas veszteségek keletkeztek. Ezek leginkább erdőtüzek formájában jelentkeztek.

A Swiss Re biztosítóvállalat összesítette a globális károk értékét, és döbbenetes számokat tett közé. A 2017-es természeti katasztrófák értékét a svájci vállalat 306 milliárd dollárra becsülte.

Ez annyi pénz, mint Dánia teljes GDP-je, vagyis 2,5-szer akkora, mint a magyar GDP.

Ez az összeg a 2016-os évnél 63 százalékkal magasabb (akkor 188 milliárd dollár volt), és jóval nagyobb, mint az elmúlt tízéves átlag – írja a BBC nyomán az origo.hu.

A svájci vállalat egyik részlege szerint a biztosítási károk értéke 136 milliárd dollár volt, ami több mint kétszer akkora, mint a tavalyi (65 milliárd dollár), és a valaha mért harmadik legnagyobb kárérték.

A vállalat kiemelte, hogy a biztosítási szektor a meglévő hiányosságok ellenére is jól teljesített, és ha sikerül a jövőben még jobban kiterjeszteni a biztosítási hálót, akkor még nagyobb hányadát le lehet fedni a károknak.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja Nem csak trendi, mindent átható trend a fenntarthatóság A klíma és a gazdaság ügye is nyerhet Attenborough szerint Kína tehetne a legtöbbet a felmelegedés elleni küzdelemben (videóval) Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam