2019. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brazíliában a lejárt bankkártya is esélyt kaphat az újrakezdésre

A lejárt bankkártyák, tagsági igazolványok többnyire szétvágva a szemétben végzik, márpedig ezek nagyon tartós – ezért nehezen lebomló – PVC-ből készülnek. Ezen a helyzeten akar változtatni egy brazil kártyagyártó üzem.

Renato Soares de Paula, a vállalat igazgatója úgy döntött, megteremti a feltételeit annak, hogy a már használaton kívüli kártyák ne a szemétben végezzék, hanem nyersanyagot szolgáltassanak vállalkozása számára.

E célból hozták létre a Papa Cartão-nak keresztelt automatát, amely a kártyák megsemmisítésére és a műanyag begyűjtésére szolgál. A kártyamegsemmisítő automatákat bankokban, bevásárlóközpontokban, reptereken helyezték el.

A felhasználónak csak be kell dugnia a kártyát egy nyílásba, majd egy kar meghúzásával végignézheti, ahogy kártyája megsemmisül.

A megtelt automatákat a gyár összegyűjti, és a műanyagot újrahasznosítja. 

Máig több mint 1 millió kártya került így újrahasznosításra. A vállalkozás tulajdonosa szerint a fejlesztés gazdasági szempontból is előnyös, ráadásul ahogy a körkörös gazdasági megoldások népszerűsége nő,  jó reklámot is jelent cégének.

Neked ajánljuk
Magyar cégeket is érint a német csomagolási törvény módosítása A páratlan zoknik zöld mennyországa A hulladék új útjai Repül a műanyag szemét A klímaváltozástól a csökkenő GDP-ig
Tovább a forrásra: makewealthhistory.org
Vissza
Hírfolyam