2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszteségesek a szénerőművek

Veszteséges az Európai Unió széntüzelésű erőműveinek 54 százaléka, 2030-ra pedig már a 97 százalékuk is az lehet – idézi a Financial Times nyomán a Carbon Tracker jelentését a vg.hu. 

A jelentés alapján mintegy 22 milliárd dolláros veszteséget lehetne azzal kiküszöbölni, ha a következő évtized végére teljesen visszaszorítják a kőszén használatát az EU-ban, állítja a független pénzügyi kutatóközpont több mint 600 erőmű adataira alapozva.

Számos nyugat-európai ország – így Nagy-Britannia, Franciaország, Dánia és Hollandia is – elkötelezte már magát amellett, hogy az összes széntüzelésű erőművét bezárja legkésőbb 2030-ra.

Ugyanakkor több vállalat, például az olasz Enel és a svéd Vattenfall is úgy csökkentette a kőszénnek való kitettségét, hogy eladta, nem pedig bezárta az erőműveit. 

Neked ajánljuk
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google A légkörbe jutó szén-dioxid ötödéért a nagyvállalatok ellátási láncai felelősek Napfény segítségével lehetne újrahasznosítani a szén-dioxidot? Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában Komposztálásra fel!
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam