2020. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelenteniük kell a vállalatoknak a klímakockázatokat

A világ legnagyobb nyílt végű befektetési alapja bizonyos multinacionális cégeknél a legnagyobb részvényesnek számít, és már penget olyan szólamokat, miszerint a nagyvállalatoknak be kell számolniuk a klímaváltozás üzletmenetükre és nyereségükre gyakorolt kockázatairól. De egyelőre inkább az ideológia szintjén megy a nyomásgyakorlás: ez az alap ugyanis 14 cégnél nem szavazott meg ilyen javaslatot a közgyűlésen.

Az amerikai székhelyű Vanguard, a világ legnagyobb nyílt végű befektetési alapja és második legnagyobb tőzsdén kereskedett alapja, amely több ezer milliárd dollárnyi befektetést menedzsel, újabban elkezdett nyomást gyakorolni a világvállalatokra, hogy a tőzsdefelügyelet által megkövetelt negyedéves vagy éves jelentéseikben

nyújtsanak információt a részvényesek számára arról, hogy a klímaváltozás milyen kockázatot jelent az üzletmenetükre nézve.

A Vanguard „befektetésgondozási” teamjének vezetője, Glenn Booraem nemrég a neves Yale University által működtetett Yale Climate Connections honlapnak elmondta, hogy elsősorban a nehéziparban, az energiaszektorban (amibe az olajipar is beletartozik) és az agráriumban szorgalmazzák ezt a fajta jelentést, mert ott a céges alaptevékenységet érintik az éghajlatváltozásból eredő kockázatok.

A teljes cikk a lenti linken olvasható.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a pénzügyi szektort is felforgathatja Még nem tudjuk, hogy hasznosítható a szén-dioxid Melbourne levegője a legrosszabb a világon Lefolyótisztítás házi praktikákkal Davosban fújt riadót a német kancellár
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam