2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra

A Climate-KIC inkubációs programja ezúttal olyan magyar vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást. A 115 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, vissza nem térítendő támogatást kap. A programra február 28-ig lehet jelentkezni.

Folyamatosan növekszik azon nagyvállalatok száma, amelyek olyan termékeket (is) gyártanak, amelyek kevésbé károsak a környezetre, és amelyek marketingstartégiájukba beépítik a környezetvédelmet is. Ezzért is törekszik arra egyre több vállalat, hogy a jövő azon startupjaiba invesztáljon, amelyek a klímaváltozás kihívásaira keresik a megoldást.

A jövő innovátorait keresi akcelerátor programjába a Climate-KIC, amely 2010 óta működteti greentech inkubációs programját, több mint 12 helyszínen a kontinensen. Az elmúlt években a programba bekerült startupok összesen 450 millió eurónyi külső forrást szereztek.

A Climate-KIC ezúttal olyan magyar startupötleteket vár, amelyek célja, hogy technológiai és üzleti megoldásokat találjanak a klímaváltozás kihívásaira.

Fotó: klimainnovacio.hu

A programban kiválasztott csapatok összesen 115 ezer euró támogatást kapnak, a legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, a további kiválasztott csapatok kisebb összegű, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

A program keretében kiválasztott startupok az anyagi finanszírozás mellett szakmai és üzleti támogatással is fejleszthetik vállalatukat. A háromlépcsős inkubációs program segít kialakítani az üzleti modellt, megismerni a piac működését, és felkészít a befektetők megkeresésére is.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam