2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta technológiába fektetnek az olajipari vállalatok

Rekordszintre ugrott 2017-ben az olaj- és gázipari vállalatok befektetése induló vállalkozásokba. A legtöbb ügylet tiszta technológiai cégekre született. A legaktívabb a Chevron, a BP, a Total, a Shell és az Aramco volt az elmúlt 10 évben.

A CB Inside friss elemzése szerint ezek a cégek az elmúlt 10 évben egyre nagyobb érdeklődést mutatnak induló társaságok iránt, befektetéseik között egyre nagyobb részarányt jelentenek a tiszta technológiával foglalkozó vállalkozások.

Tavaly a megvalósult – rekordnak számító – 53 ügyletből 29-et ilyen cégre kötöttek. 

A tiszta technológián belül három területre koncentrálnak: az alternatív energiára – szél, napelem, víz, fejlett akkumulátorok; az alternatív anyagokra – olyanokra, amelyek potenciálisan helyettesíthetik a petrolkémiai termékeket; illetve a környezeti hatásokra – olyan technológiákra, amelyek csökkenthetik a szénhidrogének felhasználásának káros ​​hatásait, a szén-dioxid-kibocsátást, javítják az otthoni energiahatékonyságot és a járművek hatékonyságát.

Nagyobb, de az előző évitől elmaradó aktivitás volt az operatív működést javító technológiákkal foglalkozó vállalkozásoknál, figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a hagyományos üzleti tevékenységhez kapcsolódóan 2017-ben egyetlen tranzakció sem született. 

Neked ajánljuk
Az állami olajvállalatokat nem hatják meg a klímacélok Újabb ingatlanfejlesztő bocsát ki zöldkötvényt jövőbeli fenntartható projektjeinek finanszírozására A fenntarthatóság szem előtt tartásával nemcsak a környezet, de a lábadozó gazdaság is jól jár Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam