2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Tiszta technológiába fektetnek az olajipari vállalatok

Rekordszintre ugrott 2017-ben az olaj- és gázipari vállalatok befektetése induló vállalkozásokba. A legtöbb ügylet tiszta technológiai cégekre született. A legaktívabb a Chevron, a BP, a Total, a Shell és az Aramco volt az elmúlt 10 évben.

A CB Inside friss elemzése szerint ezek a cégek az elmúlt 10 évben egyre nagyobb érdeklődést mutatnak induló társaságok iránt, befektetéseik között egyre nagyobb részarányt jelentenek a tiszta technológiával foglalkozó vállalkozások.

Tavaly a megvalósult – rekordnak számító – 53 ügyletből 29-et ilyen cégre kötöttek. 

A tiszta technológián belül három területre koncentrálnak: az alternatív energiára – szél, napelem, víz, fejlett akkumulátorok; az alternatív anyagokra – olyanokra, amelyek potenciálisan helyettesíthetik a petrolkémiai termékeket; illetve a környezeti hatásokra – olyan technológiákra, amelyek csökkenthetik a szénhidrogének felhasználásának káros ​​hatásait, a szén-dioxid-kibocsátást, javítják az otthoni energiahatékonyságot és a járművek hatékonyságát.

Nagyobb, de az előző évitől elmaradó aktivitás volt az operatív működést javító technológiákkal foglalkozó vállalkozásoknál, figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a hagyományos üzleti tevékenységhez kapcsolódóan 2017-ben egyetlen tranzakció sem született. 

Neked ajánljuk
A fogyasztók már nem elégednek meg a „zöldre festéssel” Hétmilliárdos fejlesztésével lekörözte a kibocsátási előírásokat a váci cementgyár 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést Földvárak nyomában A ragyogó napsütés mellett már két településen egészségtelen a levegő
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam