2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatósági világranglista második helyén végzett a Magyar Telekom

A világ 118 telekommunikációs vállalatának fenntarthatósági szempontok szerinti értékelése alapján, a nemzetközi rangsor előkelő második helyén szerepel a Magyar Telekom az Oekom Research által készített jelentésben.

A világ telekommunikációs vállalatainak fenntarthatósági tevékenységét értékelő 2018. januári jelentés szerint a Magyar Telekom – az anyavállalat Deutsche Telekom nyomában – a világranglistán a második helyet foglalja el.

A harmadik helyezést az amerikai AT&T Inc. szerezte meg. Az iparági értékelés során a vizsgált 118 vállalatból mindössze 21 került felelős befektetésre ajánlott prime kategóriába, ami 17,8%-ukat teszi ki.

A gazdasági vállalatok működésében kiemelt jelentősége van a globális kihívásokhoz igazított fenntarthatósági tevékenységnek.

Az Oekom Research AG –a gazdasági társaságok fenntarthatósági szempontú elemzését végző független ügynökség – kiemelten vizsgálta és értékelte a munkatársakra és a beszállítókra vonatkozó szociális alapelveket, a társadalom és a termékfelelősség kapcsolatát, a vállalatirányítást és üzleti etikát, a környezetmenedzsmentet, a termékeket és szolgáltatásokat, valamint az ökohatékonyságot.

A Magyar Telekom jelenleg már a negyedik, 2016–2020-as időszakra szóló fenntarthatósági stratégiájának megvalósításán dolgozik.

A 2020-ig tartó stratégia három fókuszterülete a klímavédelem, a képzés és tudatformálás, valamint a fenntarthatóság elősegítése a digitalizációval.

Neked ajánljuk
A környezettudatos jövő új állásokkal is kecsegtet A homokra alapozott építőipar romokat hagy maga után Nem csak szavakban zöldül a Visa Jöhet a visszaváltható ásványvíz? A fenntarthatóság és a hozam nem zárja ki egymást
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam