2018. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az Auchan is részt vesz az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben

Az Élelmiszerbankkal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt évben mintegy 56 ezer rászoruló részesülhetett a közel 520 tonna élelmiszer-adományból. Az élelmiszer-pazarlás elleni program fontos lépéseként a hasznosított termékek köre zöldséggel és gyümölccsel bővült.

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés.

A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru, illetve mára a zöldség és a gyümölcs is, az egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják.

Az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot,amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

„A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszer-választékot tovább kívánjuk bővíteni” – ismertette a program eredményeit és idei céljait Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés-koordinátora.

Neked ajánljuk
Komposztálható műanyag termékeket gyártó üzem épül Faddon Kisebb lesz a BrandFestival lábnyoma Mit tanulhatunk egy tárgyterapeutától – Nagy István írása Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam